Ko bi rekao da ovako mogu da izgledaju montažne kuće

U ponudi slovenačkog proizvođača montažnih kuća Lumar nalazi se i vrhunska serija BlackLine koja nudi mogućnost daleko veće personalizacije objekata.

lumar-montazne-kuce (1)

Slovenački projektni biro SoNo arhitekti podigao je novu kuću u Beču za koju nikada ne biste rekli da je montažna. Zapravo radi se o montažnoj kući iz serije BlackLine proizvođača Lumar koja nudi klijentima potpuno slobodu u oblikovanju kuće tako da nijedna ne izgleda ista.

lumar-montazne-kuce (2)

Kuća Lumar BlackLine PureW sastavljena je od dvije lamele različite visine koje su pokrivene jednovodnim krovom. Gotovi dijelovi kuće stigli su na gradilište i tamo su sastavljani na licu mjesta.

Osnovu sistema čine drveni paneli koji su obloženi termoizolacijom dovoljno dobrom da zadovolje standarde pasivne gradnje.

lumar-montazne-kuce (3)

Kao što se vidi iz priloženih slika, kuća djeluje veoma zanimljivo, svijetlo i prostrano. Sve predrasude koje smo imali o montažnim kućama (da su unificirane i nekvalitetne) ovdje prestaju da postoje.

lumar-montazne-kuce (4)

Za završnu obradu bila je zadužena, takođe, firma Lumar. Enterijer je urađen po zamisli arhitekte bez restrikcija po pitanju kvaliteta i izbora materijala.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: