03/04/2019 | Korisni savjeti | Komentari

TUGA I BIJES NESTAJU ZA TREN: Sedam sjajnih savjeta da očistite kuću od negativne energije

Kako bi u vašem domu vladala pozitivna energija dom mora biti uredan i čist. Međutim, ponekad je neophodno i da pozitivnu energiju oživimo, a evo i kako ćemo u tome uspjeti…

dnevna-soba

Prvi korak u čišćenju doma je izbacivanje nepotrebnih stvari i sređivanje nereda, dok se drugi korak odnosi na “energetsko čišćenje” čime se uklanjaju nakupljene energetske krhotine koje su posledica negativnih emocija, događaja, misli i stresa.

Imajte na umu da se sve što se događa u prostoru u kojem živite na svojevrsni način “upija” i u zidove, predmete, namještaj.

Nakon energetskog čišćenja, energija je ponovno svježa, uzdiže se i prosvjetljuje pa može slobodno da kruži prostorom.

Ponekad jednostavno možete osjetiti negativnu energiju u svom prostoru. Ako se osjećate iscrpljeno ili teško pronalazite stvari po kući, to su neki od znakova da je vrijeme da očistite prostor u kojem živite.

Postoji dosta načina da očistite svoj dom od loše energije, a u nastavku vam otkrivamo neke od njih.

Pustite pozitivnu muziku

Jedan od načina da očistite dom od negativne energije je da glasno pustite muziku. Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, buka može razbiti određene energetske obrasce. Pozitivna duhovna muzika svojim ritmom i snažnim porukama utiče na način da se negativna energija raziđe i nestane. Takva je muzika dobra ne samo za naš prostor već i za dušu jer budi pozitivne misli i emocije. Dakle, želite li da očiste svoj dom od nakupljene energije, glasno pustite neku pozitivnu muziku, pjevajte, plešite i istjerajte loše misli.

Riješite se starih i nepotrebnih stvari

Postoje vjerovanje kako je ustajala energija zarobljena u starim stvarima, naročito ako ih imamo mnogo. Naime, neke stvari iz prošlosti još uvijek mogu na sebi imati emocije koje ste osjećali kada ste ih koristili, poput tuge, depresije, bijesa… Uz neke su stvari vezane i određene uspomene koje se kriju iza njih, naročito ako te stvari ne pripadaju vama. Dakle, ukoliko želite da se riješite negativne energije, oslobodite svoj dom od takvih stvari.

Premjestite namještaj

Reorganizacija namještaja dobra je stvar jer nam pomaže da izbalansiramo energije u prostoriji. Prema pravilima feng šuija, namještaj u prostoriji mora biti složen tako da ostane što više slobodno prostora kako bi energija mogla da slobodno struji. To će sprečiti zle duhove i negativnu energiju da prianja uz namještaj. Slobodni prostor rastjeraće energiju (baš kao i glasna muzika) i omogućiti joj da slobodno struji.

Morska so

Prema nekim tradicionalnim vjerovanjima, morska so je odlična za čišćenje negativnih vibracija. Osjećate li da se u vašem domu nakupila loša energija, uzmite morsku so i posipajte je po uglovima kuće i po dvorištu oko kuće. Takođe, možete da pomešate toplu vodu i so i time da obrišete podove.

Očistite tepihe

Čišćenje žalfijom uobičajeno je kod mnogih indijanskih naroda. To uključuje paljenje biljaka jer se smatra kako je dim izuzetno koristan kod pročišćavanja prostora i za isterivanje zlih duhova. Želite li očistiti prostor u kojem živite, u zdjeli zapalite malo lišća žalfije i hodajte po kući kako bi dim pročistio svaku prostoriju od loše i nakupljene energije.

Počistite ulaz u kuću

Sljedeći korak u čišćenju prostora odnosi se na čišćenje eksterijera. Čišćenjem dvorišta, balkona ili terase moguće je ukloniti spoljnju prljavštinu koja u sebi sadrži lošu energiju. Bacanjem smeća u kontejner nakupljena će energija biti eliminisana.

Molitve

Na samom kraju, prema većini tradicionalnih vjerovanja, molitva je izuzetno korisna praksa za istjerivanje zlih duhova i negativne energije. Meditacija i izgovaranje pozitivnih mantri su odlični. Pronalaženje unutrašnjeg mira pomoći će vam da se izborite s nižim silama te da se oslobodite negativnosti.

Izvor: atma.hr

Vaš komentar na članak: