28/03/2019 | Korisni savjeti | Komentari

Kako da auto zamiriše

U posudu sa rupicama sipajte mirišljavu so i stavite je u pregradu na vratima automobila ili u kasetu – kad god ih otvorite, zapahnuće vas primamljive mirisne note. Možete koristiti i svježe cvijeće.

miris-auto (2)

Željeli biste da osvježite vazduh u automobilu, a ne dopadaju vam se vještački mirisi jelkica ili osvježivača prostora. Primjenite onda neki od ovih savjeta i vaš četvorotočkaš uvijek će mirisati lijepo.

U posudu sa rupicama sipajte mirišljavu so i stavite je u pregradu na vratima automobila ili u kasetu – kad god ih otvorite, zapahnuće vas primamljive mirisne note. Možete koristiti i svježe cvijeće, tako što ćete ga staviti na novine, na zadnje sjedište ili ispod njega, pa će, tokom sušenja, intenzivno mirisati.

Dobar efekat ćete postići i sa esencijalnim uljima, poput onih od pačulija, eukaliptusa ili limuna. Dovoljno je da stavite samo nekoliko kapi na patosnice ili presvlake i auto će nedeljama mirisati. Možete ovim uljima nakapati i omiljeni plišani ukras za auto, pa ga zakačiti na retrovizor ili oko mjenjača.

Ukoliko ste ljubitelj mirisa lavande, kesicu sa ovom biljkom okačite gdje vam je najzgodnije u automobilu i, kad je god budete protrljali, osjetićete se kao u polju lavande.

miris-auto (1)

Takođe, trebalo bi da sodu bikarbonu redovno utrljavate u patosnice, jer odlično upija neprijatne mirise.

Izvor: novosti.rs

Vaš komentar na članak: