Napravite savršenu malu vikendicu od samo 16 kvadrata (DETALJAN PLAN)

Svakog dana objavljujemo novu ideju kako da kvalitetno i kreativno ispunite vrijeme u kućnoj izolaciji. Ako posjedujete komad zemlje u prirodi, sada je idealan trenutak da isplanirate gradnju savršene vikendice i zato vam pružamo detaljan plan moderne drvene kućice od svega 16 kvadrata.

vikendica-2

Vanredne okolnosti podsjetile su nas na to koliko nam je dragocjen spoljašnji prostor, a naročito ako je lijepo i funkcionalno uređen. Ako ste oduvek sanjali o idiličnom utočištu na obali rijeke, jezera ili na planini, ova mala i moderna brvnara biće odlično rješenje.

Kuća je dizajnirana za ljubitelje prirode kojima je blizak dodir s prirodnim okruženjem visoko na listi prioriteta. Idealna je za placeve malih dimenzija jer se prostire svega 3,62 metra u širinu i 5,37 u dužinu, a zahvaljujući malom volumenu i jednostavnoj formi, troškovi izgradnje su takođe svedeni na minimum.

Brvnaru karakteriše pravougaona forma sa upečatljivim jednovodnim krovom. Velike staklene površine koje se pružaju cijelom prednjom fasadom dodatno doprinose atraktivnosti spoljašnjeg izgleda, ali i omogućavaju prijatniji boravak unutar kuće.

Korisna površina brvnare je nepunih 16 kvadrata, međutim, zahvaljujući dobroj povezanosti sa spoljašnjim okruženjem, stiče se utisak da je unutrašnji prostor znatno veći.

Uprkos skromnoj veličini kuće, prostor je organizovan na veoma funkcionalan način: Mala dnevna soba u prizemlju može se pretvoriti u spavaću tokom noći. Dodatan prostor za spavanje predviđen je na galeriji iznad dnevne sobe. Desno od ulaza nalaze se čajna kuhinja i prostor za odlaganje stvari, dok se s druge strane nalazi kupatilo.

OSNOVNI PODACI

vikendica-4

Površina kuće 19,44 m²

Korisna unutrašnja površina 15,67 m²

Visina kuće 5,6 m

Zapremina kuće 80 m³

Površina krova 23,73 m²

vikendica-5

PRIZEMLJE

Dnevna soba 12,29 m²

Kupatilo 2,42 m²

Ukupna površina 14,71 m²

vikendica-6

Izvor: kucastil

Vaš komentar na članak: