U ovoj zgradi u Kini živi čak 30.000 ljudi, pogledajte ove nevjerovatne snimke

U stambenom kompleksu Regent International, ogromnoj zgradi u Qianjiang Century Cityju u poslovnoj četvrti Hangzhoua u Kini, trenutno živi gotovo 30 hiljada ljudi, koji nikad ne moraju izaći iz njega.

kina

Naime, s obzirom na to da unutar zgrade mogu pronaći sve potrepštine koje im zatrebaju, stanari ovog kompleksa zapravo nemaju potrebe izlaziti izvan njega ako ne žele.

Zgrada, koja je prvotno dizajnirana kao luksuzan hotel, visoka je 206 metara te se sastoji od 39 katova, što je čini jednom od najvećih zgrada u Kini pa ne čudi što je postala viralna na TikToku.

Ovaj grad u malom uključuje brojne sadržaje, poput restorana, brijačnica, salona za manikuru, supermarketa, bazena i kafića.

Zgradu je projektirala Alicia Loo, koja je inače projektirala i Singapore Sands Hotel sa sedam zvjezdica. Regent International trebao je biti hotel sa šest zvjezdica, no pretvoren je u kompleks otmjenih stanova koji su popularni među studentima, diplomantima i mladim stručnjacima.

Inače, najam manjih stanova bez prozora obično košta oko 200 Eura mjesečno, dok veći stanovi s balkonima koštaju oko 1.000 Eura mjesečno.

Izvor: klix.ba

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: