Genijalna kuća koja se sastavi za šest sati i seli kad i kamo poželite (FOTO)

Čileanski arhitektonski studio Felipe Assadi dizajnirao je modularnu kuću koja se montira za svega šest sati, a može se premjestiti bilo kamo.

felipe-assadi-modularna-kuca (6)

Prednost modularnih stambenih jedinica je njihova jednostavna prilagodba, montaža i mobilnost. No da i ovo naizgled jednostavno stambeno rješenje omogućuje visok standard življenja, najbolji je dokaz projekt čileanskog arhitektonskog studija Felipe Assadi koji je projektirao atraktivnu modularnu kuću smještenu na obali Tihog oceana u regiji Valparaiso.

Modularna kuća nazvana Casa Remota sastoji se od četiri identična modula dimenzija 3,5×6 metara, u kojima se nalaze tri spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinja s blagovaonicom, dnevni boravak i ostava s perilicom za rublje, a klijenti je po želji mogu nadograditi.

felipe-assadi-modularna-kuca (9)

Kuća se prostire na 80 četvornih metara i sagrađena je za 45 dana, a preseljena je za četiri i montirana za svega šest sati.

Napravljena je od željezne konstrukcije obložene lokalnim borovim drvom, iznutra i izvana, a s dvije strane nalaze se staklene stijene koje omogućavaju fascinantan pogled na obližnji ocean.

felipe-assadi-modularna-kuca (4)

‘Ovaj projekt omogućuje korisniku da svoj dom konfigurira na bazi modula i sistema koji omogućuje povezanost tih kapsula bez kompliciranih uputa’, kaže arhitekt Assadi.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: