Zavirite u NEVJEROVATNU vikendicu Naomi Kembel

Supermodel Naomi Kembel može se opušteno nazvati ikonom modne industrije, jer ne postoji osoba na svijetu koja nije čula za nju ili vidjela barem jednu njenu sliku sa modne piste…

naomi-vikendica (1)

U skladu sa svojim statusom, Naomi posjeduje i nekretnine koje joj savršeno odgovaraju. Neke od njih je kupila svojim novcem, a neke, poput vikendice o kojoj vam ovog puta pišemo, kupio joj je nekadašnji dečko, ruski milijarder Vladislav Doronin.

Za njen četrdeset prvi rođendan, Vladislav joj je poklonio nevjerovatnu ostrvsku vikendicu, oblikovanu poput egipćanskog oka. Ovo samoodrživo remek djelo kreirao je arhitekta Luis de Garido i nalazi se na Isla Playa de Cleopatra, u turskom zalivu Gokova.

naomi-vikendica (2)

Njen milijarder dečko, redefinisao je značaj svih poklona svijeta. U dar koji je njoj dao, on je inkorporirao starinski egipćanski simbol zaštite, kraljevske snage i dobrog zdravlja, kako bi to zaista bilo mjesto koje bi njegova ljubav mogla nazvati svojim domom. Očaravajuća koliko jeste, kuća koja se ovdje nalazi u obliku staklene kupole u potpunosti je energetski i vodeno samoodrživa, a sadrži nevjerovatnu terasu u zatvorenom, dvadeset pet spavaćih soba i pet loža.

naomi-vikendica (3)

Španski arhitekta, Luis de Garido, koji je specijalizovan za održivu gradnju, dizajnirao je Eco-House Horus tako da ona bude u potpunosti energetski samoodrživa, što takođe važi za potrošnju vode i hrane. Kao što je to slučaj sa svim drugim njegovim projektima, on se oslanjao na pažljivi bioklimatski dizajn, kako bi riješio sve izazove efikasnosti.

naomi-vikendica (4)

Centralna kupola sa više nivoa, uramljena je čelikom i odjevena u glazirane staklene panele, koji propuštaju sunčevu svjetlost tokom čitave godine. Iako efekat staklene bašte promoviše prirodno grijanje, određene mjere, poput pejzažnog uređenja, osiguravaju da ta toplina bude podnošljiva tokom ljetnjeg vremena.

U kombinaciji sa fotovoltaičnim panelima koji sačinjavaju oblik egipatskog oka po kom je ovaj posjed karakterističan, vrhunski geotermalni sistem obezbeđuje energiju za svih dvadeset pet soba u ovoj kući. Kišnica se takođe sakuplja, dok biološki sistemi locirani ovdje tretiraju otpadnu vodu.

naomi-vikendica (5)

Kako legende kažu, Antonije i Kleopatra plivali su u ovim vodama i baškarili se baš na ovim plažama, čiji je pijesak brodovima donešen iz sjevernog dijela Afrike. Slavna plaža se sastoji u potpunosti od školjki i pijeska, savršenog zrna.

Kuća Luisa de Garide je romantični san, sama po sebi: ona ima svoju udobnu mikro klimu sa konstantnim protokom vazduha, svjetlosti i vreline, dok je Naomin tadašnji dečko odabrao savršenu lokaciju za njenu izgradnju.

naomi-vikendica (6)

Iako ona i Vlad više nisu zajedno, ova kuća je ostala u njenom posjedu, što se u skorije vrijeme neće promijeniti.

Izvor: luxlife.rs

Vaš komentar na članak: