Diskretan luksuz porodične kolibe (FOTO)

Impresivna koliba u fransuckim Alpima idealan je primjer diskretnog luksuza, koji posljednjih godina postaje jedan od vodećih trendova na tržištu.

Porodična koliba na pet spratova (0)

Nalazi se u mjestu Kre–Volan i u vlasništvu je bračnog para iz svijeta biznisa koji radi nedaleko od ovog mjesta, a koji je od arhitekte Rejmona Brina zatražio da njihova vikendica bude projektovana u stilu nenametljivog i diskretnog luksuza. Dakle, trebalo je izbjeći da koliba liči na uobičajene iz kataloga.

Alpski teren omogućio je da koliba zauzme 600 kvadrata raspoređenih na pet nivoa, s velikom terasom orijentisanom ka jugu i s pogledom na dolinu i planine. Arhitekta je uobičajeno koristio drvo i kamen koji su se mogli naći u okolini – u Francuskoj, Švajcarskoj i Italiji, s obzirom da se Kre–Volan takoreći nalazi na tromeđi ovih zemalja.

Porodična koliba na pet spratova (6)

Na pet nivoa raspoređeno je dvanaestak soba s pratećim kupatilima. Svi parketi su od hrastovina, a pločice “Kerlite” koje imaju svega 3mm debiljine brzo i lako se postavljaju, a ima ih u velikim dimenzijama. U projektovanju brvnare učestvovala je i enterijeristkinja Lora Boer i dala prostoru topao ambijent čistih linija. Za završnice zidova i pregrada koristila je borovinu.

Dnevni boravak obavija se oko centralnog kamina čiji je četvrtast postament napravljen od ređanog kamenja dok ga prati gornji od drveta. U njemu su udobne sofe “Nebula” (Diesel TM, Moroso), tabure “Backenzahn” od punog oraha (za E15), dok se s tavanice spušta nekoliko lustera “Raimond” (Sudio Design OX-id) i “Random” dizajnera Bertrana Pota.

Porodična koliba na pet spratova (2)

Sa obje strane trpezarijskog stola vidimo dvije stojeće lampe “Dandelion” (Moooi). Za predsoblje se može reći da je pred–salon s dve fotelje “Utrecht” Gerita Ritvelda i čuvenim stočićem “Coffie Table” Isamuija Nogučija (za Vitru).

Namještaj s “ličnim dignitetom” izvan je svakog klišea. Tako na terasi okruženoj staklenom ogradom uživa slavna stolica “Prust” Marija Belinija (za Magis) iznad koje se nalazi lampa “Moo” dizajnera Trunda Svengorda i Uvea Rognea (za Northern Lighting).

Na zidovima se mogu naći čuvena umjetnička djela koja, zajedno sa arhitekturom i dizajnom, daju ovoj luksuznoj kolibi snažnu vezu s prelijepom prirodom moćnih Alpi.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: