NAJSLAĐA KUĆA U NORVEŠKOJ U KOJU ĆETE SE ZALJUBITI: dom ispunjen slatkim sjećanjima

Moto Norvežanke Mete je “Hyggelig at du titter innom” – prijatno mjesto u koje treba zaviriti – i mi se slažemo sa tim u potpunosti! Ova kućica je nešto najslađe što ćete danas vidjeti!

kuca-norveska

U starinskoj kući ispunjenoj jednostavnim namještajem, naslijeđenom od bake i deke, živi Norvežanka Mete sa mužem i troje djece, a atmosferu uveseljavaju i pas i dvije mačke. Mete ima 43 godine, a njen Instagram nalog ispunjen je prelijepim slikama detalja u seoskom stilu.

“Mi volimo taj starinski stil”, kaže nam Mete, “volimo stvari koje već imaju istoriju i koristile su i nekome prije nas. Volim što živim u kući ispunjenoj lijepim uspomenama iz djetinjstva.”

najsladja-kuca (1)

Čak i kad kupuju namještaj ili pokućstvo, Mete radije bira polovne komade. U Norveškoj je veoma popularan ručni rad, baš kao i u Srbiji, pa ona rado plete, crta i izrađuje predmete od vune.

A na tridesetak minuta od kuće, ova norveška porodica ima i malu vikendicu na jezeru. Tu tek vlada apsolutno jednostavan život – nema čak ni struje. Samo stari, već korišćen nameštaj i opušteni dani u kojima porodica uživa tokom ljeta.

Zavirite u galeriju slika – to je oličenje prave porodične sreće!

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: