Spektakularna kuća okružena brdima i duboko skrivena od znatiželjnih pogleda

Lijepa priroda, pogled, osama, mir i tišina bitni su faktori prilikom odabira prostora za život. Stoga ne čudi da imućni vlasnici diljem svijeta svoje monumentalne kuće grade na udaljenim lokacijama u prirodi daleko od znatiželjnih pogleda.

spektakularna-kuca (1)

Zanimljivo je da su mnoge suvremene kuće projektirane u skladu s prirodom koja ih okružuje, minimalistički. A upravo je takva i Toro Canyon kuća koju vam danas želimo pokazati. Nalazi se u blizini Santa Barbare u Kaliforniji, okružena je brdima i duboko skrivena od znatiželjnih pogleda.

Brdovit krajolik i cesta koja vodi do kuće ljubomorno ju skrivaju do posljednjeg trenutka, točnije, sve do samog ulaza koji se nalazi ispod nivoa kuće i otkriva spektakularan pogled na obalu Santa Barbare kroz 12 metara dug prozor.

spektakularna-kuca (2)

Vlasnici su željeli modernu kuću izvan Los Angelesa u kojoj će se moći zabaviti i uživati u prirodi. Dvije su godine tragali za zemljištem u južnoj Kaliforniji sve dok nisu naišli na ovo poljoprivredno u blizini Montecita. Kuća je izgrađena 2012. godine i veličine je 436 četvornih metara, a za njezin izgled je zaslužan arhitektonski biro Bestor Arhitecture iz Los Angelesa. Organizirana je oko tri dvorišta koja imaju više funkcija: osigurati dovoljno prirodnog svjetla, stvoriti prirodnu ventilaciju i pružiti zaštitu od jakih vjetrova koji dolaze s obližnje planine.

spektakularna-kuca (3)

Kao i sve suvremene kuće i ova ima bazen koji “izvire” iz brda i ima posebno izgrađenu zaštitu od sunca dizajniranu kako bi maksimalno povećala hlad kad sunce dosegne svoju najvišu točku. Interijer krase kameni i betonski zidovi čija je boja prilagođena tamnocrvenim i smeđim tonovima krajolika, dok je pod u eksterijeru presvučen cedrovinom s Aljaske. Topla boja drva na podu i prozorima u kontrastu je s grubom okolicom i sjajno se uklopila u cijeli projekt ove lijepe kuće u prirodi.

Foto: Bestorarchitecture

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: