Spavaće sobe koje ćete pogledati dvaput

Krevet, veliki ormar, eventualno ormarić s ogledalom te noćni ormarići – to je ono što možemo naći u većini naših spavaćih soba. No, krevet ne mora biti samo običan krevet na četiri nožice, krevet može visjeti i sa stropa, zar ne? E, upravo vam o takvim spavaonicama danas govorimo!

Jeste li znali da trećinu života provedemo u krevetu, stoga bi trebalo misliti na njegovu udobnost, ali i privlačnost? Spavaća soba tako može postati raj u inače hektičnom domu. Evo kako.

Lebdeći kreveti – krevet se može montirati na zid te poduprijeti konopcima i ljestvama. Ovo rješenje zasigurno bi se najviše svidjelo djeci, ali ne zaboravimo da i svi mi imamo jedno dijete u sebi kojeg barem s vremena vrijeme treba nahraniti. A upravo to ćete napraviti ovakvim, visećim krevetima. Neodoljivo, zar ne?

Mreže za ležanje – ili možda bolje da kažemo, platna za ležanje? Tako je, u spavaću sobu mogu se smjestiti viseći kreveti koji nalikuju na mreže koje se inače rašire u vrtu, između dva drveta. Ovdje je ipak potrebno nešto jače i stabilnije pa se predlažu lanci koji dodatno čitavoj spavaćoj sobi daju suvremenost i modernost. Jedinstveno, posebno, čisti unikat! Ovako vanjski prostor ulazi u unutrašnji, miješa se i isprepliće u savršenoj kombinaciji.

Ultra moderno, kao u disku – podignuti krevet, a ako njega ogledala i svjetiljke, a cijela je prostorija obojana istom bojom, primjerice teškom plavom baš kao na fotografiji koja slijedi. Neobično i za neke pomalo klaustrofobično rješenje, ali za druge pravi raj u kojem konačno mogu odmoriti dušu i tijelo.

Dakako, ne smijemo zanemariti ni vlastitu kreativnost. Jer upravo sami možemo stvoriti najbolji ‘brlog’ za svoj noćni san tako da složimo ono što se inače ne spaja ili i ono što se spaja, ali na sasvim svoj, jedinstven način. Jer spavaća soba je onaj dio doma koji treba biti samo naš, intiman, skrivena od znatiželjnih pogleda javnosti i podložna samo našim idejama, navikama i – hrkanju

Izvor:

Vaš komentar na članak: