PRAVI BISER U MORU INTERIJERA: Zapanjujuće lijepo potkrovlje (FOTO)

Spoj suvremenog i tradicionalnog uređenja skriva se u ovom odličnom stanu u potkrovlju od 89 četvornih metara koji se doima kao posebno topao prostor za život.

stan u potkrovlju

Možda na to utječe dobar raspored životnih zona, velika površina zida od izložene opeke ili pak neodoljive drvene grede koje se ističu u bjelini zidova ovog stana, no kada dodamo tome još i terasu te šarenu ležaljku za odmaranje, ovaj gradski stan ispunjava baš sve potrebe mladog para s aktivnim društvenim životom.

Osnovu prostora čini velika otvorena prostorija, čiji je kut iskorišten za smještanje malog dnevnog boravka namještenog bijelim kaučem, parom stolića, kožnom stolicom i televizorom obješenim na zidu od opeke. Iza kauča nalazi se šank s brojnim ladicama za odlaganje stvari koji odvaja kuhinju od boravka i u koji je postavljen sudoper.

Kuhinja je opremljena elementima u bijeloj boji ugrađenima u zid s kojim čine jedinstvenu frontu. Bjelina kuhinje razbijena je uporabom tamnocrvenih pravokutnih pločica oko štednjaka koje su dobrodošla doza boje u pretežno neutralnom prostoru.

U središtu se prostorije nalazi blagovaonica koju čini dugi drveni stol sa šest stolica.

Ovaj prostor ima visoki strop, a znatna visina zida na bočnom je zidu iskorištena za postavljanje polica za knjige do koji se dolazi pomoću ljestava. Ljestvama se dopire i do male skrivene spavaće sobe koja je smještena u samom vrhu prostorije. Drvene grede vizualno smanjuju visinu ovog prostora, pogotovo ako uzmemo u obzir da su smeđe boje i stvaraju kontrast s bojom stropa i okolnih zidova.

U stanu se nalazi još jedna, glavna spavaća soba smještena u nastavku blagovaonice. Bijelih zidova i bez puno namještaja spavaća soba jednostavno je uređena, a kako bi unijeli malo karaktera u sobu vlasnici su se poslužili zanimljivim tkaninama, vazama s biljem i raznolikim slikama raspoređenima iznad kreveta.

Soba ima izlaz na namještenu terasu na kojoj se može piti kava, doručkovati, ali i postaviti pletena mreža za ležanje i uživanje u suncu. Divno!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: