Kad stančić od 34 kvadrata sredite bez greške (FOTO)

Stančić od samo 34 ‘kvadrata’ dostupnog prostora koji gledate na fotografijama dizajnirao je ruski studio Geometrium brinući o tome da se maksimalno iskoristi sav prostor bez zatvaranja prostora suvišnim namještajem.

stan 34 kvadrata (1)

Mali hodnik uz sam ulaz istaknut je drvenim letvicama od kojih je izrađena uska pregrada i koje se nastavljaju na stropu, a pomoću ogledala dodatno se vizualno povećava prostor.

Letvicama je hodnik odvojen od ostatka prostora, a budući da se ne radi o punom drvetu, tokom dana u hodnik dopire prirodna svjetlost.

stan 34 kvadrata (2)

Kuhinja je s blagovaonicom jedinstven prostor predviđen za druženje. Klasična bjelina kuhinje s bijelim ormarićima razbijena je elementom reljefne kuhinjske pozadine izrađene od raznobojnih pločica s različitim teksturama i dubinom.

stan 34 kvadrata (3)

stan 34 kvadrata (4)

stan 34 kvadrata (5)

Bijeli okrugli stol u blagovaonici natkriven je velikom crnom visećom lampom, a uz prozor se nalazi i udobna klupa za sjedenje i odmaranje koja može služiti i kao posebno osvijetljen kutak za čitanje.

stan 34 kvadrata (6)

stan 34 kvadrata (7)

Organizirati mali prostor na zanimljiv način nije uvijek lako pa se zato ovaj projekt posebno ističe podizanjem dnevne sobe na strukturu u obliku platforme u koju se može pospremiti bračni krevet za spavanje. Tako se u tren oka prostor može pretvoriti iz dnevne sobe prepune prostora za sjedenje i druženje u udobnu spavaću sobu.

stan 34 kvadrata (8)

Osim klasičnog kauča u prostoru dnevne sobe može se sjediti i u velikim vrećama različitih boja koje se s lakoćom mogu premještati po prostoru.

stan 34 kvadrata (9)

Tamnosivi zid na koji se naslanja kauč idealna je podloga za šarene detalje. Cijeli jedan zid u sobi zauzima bijeli ugradbeni ormar s ugrađenim bio-kaminom koji stvara toplu atmosferu.

stan 34 kvadrata (10)

stan 34 kvadrata (11)

Balkon je zatvoren i iskorišten kao mali prostor za odmaranje i minijaturna radna soba. Sunčana žuta boja polica i radnog stola unose vedrinu u neutralni prostor.

stan 34 kvadrata (12)

stan 34 kvadrata (13)

Kupaonica je zanimljiva zbog šarenog uzorka pločica iskorištenog kako bi se stvorio kontrast u prostoru tuša u odnosu na ostatak kupaonice obojene vodootpornom sivom bojom. Higijenske potrepštine i ručnici mogu se odložiti u drvenim ugradbenim policama smještenima uz staklena vrata tuša. Još jedna posebnost kupaonice kameni je umivaonik koji se izvrsno uklapa u cjelokupno uređenje kupaonice.

Izvor: newsblic.ba

Vaš komentar na članak: