Žena otkrila svoj trik štednje kojim je u tri godine uštedjela za novi stan

Cherie Howie sve je oduševila svojim načinom štednje, a ovako mogu štedjeti svi koji imaju dovoljno velika primanja da pokriju sve životne troškove

Novozelanđanka Cherie Howie postala je pravi hit na internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela novac za novi stan, a svoj ‘recept’ otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Aucklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine. – Moja majka naučila me ovako organizirati trošenje novca i nakon tri godine mogla sam kupiti stan – napisala je Cherie Howie.

stednja-1

I, u čemu je tajna? Cherie tvrdi kako je potrebno novac koji zarađujete podijeliti na tri različita računa. Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prevoza,sedmičnog džeparca i sl.

Na drugi račun trebate prebaciti novac koji planirate trošiti za odlazak frizeru, kupnju odjeće i obuće, darove, odlazak doktoru, dok na treći račun trebate odvojiti novac koji želite uštedjeti.

Ona kaže kako je jako bitno držati se ovih podjela i ne trošiti više od planiranog.

– Nemojte biti u iskušenju s drugog računa trošiti novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste si sami odredili – savjetuje Cherie koja objašnjava kako se na ovaj način ne treba nužno štedjeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila…

Dakle, važno je ‘samo’ da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa. (Vecernji.hr)

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: