Četiri rješenja za funkcionalno uređenje malih stanova (DETALJAN PLAN)

Od površine stana svakako zavisi koliko će ljudi u njemu udobno živjeti, ali ne i sam kvalitet života. Predlažemo vam četiri ideje kako da funkcionalno uredite stan površine do 50 kvadratnih metara.

Četiri-rešenja-za-funkcionalno-uređenje-malih-stanova

Prostor je danas najveći luksuz. Bez obzira na njegovu veličinu, izgleda kao da nam ga nikada nije dovoljno. Međutim, ako je svaki dio pametno iskorišćen može postati naša mala oaza mira -mjesto za život, odmor i druženje.

Ova četiri stana upravo to i dokazuju. Svaki od njih odlikuje različit stil uređenja, ali i maksimalno iskorišćenost prostora. Pogledajte kako su dizajneri enterijera transformisali industrijska potkrovlja površine manje od 50 kvadratnih metara u prelijepe i komforne domove, pretvarajući njihove mane u unikatne detalje.

Moderan dizajn ispirisan pogledom na more

Kreativno osmišljen prostor djeluje prostranije i stvara opušten ambijent. Upravo to se i može vidjeti na primjeru ovog stana površine 49,8 kvadratnih metara. Zahvaljujući visokom plafonu, stan već na prvi pogled djeluje veći. Dizajn, inspirisan zadivljujućim pogledima na more, zaokružen je prirodnim elementima, poput drveta, kako bi se stvorio topao, neutralan prostor idealan za život mladog para.

Nova dimenzija porodičnog života

Drugi stan, iste kvadrature, projektovan je za život mlade tročlane porodice. Da bi vizuelno proširili, arhitekte su postavile zid – mobilni paravan koji se u zavisnosti od doba dana može otvoriti ili zatvoriti. Dodatno fleksibilnim ovaj stan čine svijetli tonovi. Vješto uklopljeni detalji zelene mint boje osvježile su enterijer i dale mu potpuno novu dimenziju.

Mali stan, veliki luksuz

Stanovi u centru velikih gradova uglavnom su male kvadrature, i veliki izazov za arhitekte. Ovaj stan u Londonu površine 32 kvadratna metra osmislio je dizajnerski studio Vitta Group. Preovlađujuć stil kombinuje klasične britanske elemente sa nešto modernijim temama. Poseban šarm daju mu upečatljivi detalji.

Naročito zanimljivi su satovi, koji provociraju nostalgiju i stanare vraćaju u stara, dobra vremena. Neutralnim unutrašnjim pregradama povećana je funkcionalnost prostora. Dio za spavanje odvojen je od dnevnog boravka drvenim paravanom koji je uklopljen sa ostatkom namještaja.

Jednostavno, moderno – bijelo

Četvrti stan je znatno moderniji od prethodnih. Gotovo jednobojan i minimalnističkog dizajna, ovaj stan djeluje veoma prostrano. U dnevnoj sobi raspoređeno je svega nekoliko jednostavnih, ali pažljivo izabranih komada namještaja. Ormani su pokriveni bijelim panelima i maskirani između utisnutih polica za TV i prostora za rad. Spavaća soba je izdvojena, a u njoj je iznad udobnog bračnog kreveta, kao kontrast,postavljena crno-bijela slika.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: