Boje koje će vas uljuljkati u san

Veoma je frustrirajuće kada legnete u krevet u spavaćoj sobi, a nikako ne možete zaspati. Ili nekako i zaspete, ali kada se probudite osjećate se kao da niste ni spavali, kao da vam kuća stoji na ramenima. Problem, dakako, može biti stres, ali i prostor u kojem se nalazi vaš krevet. Dok na stres ne možemo previše utjecati, na vanjske faktore možemo. Predstavljamo vam boje za zid spavaće sobe pomoću kojih ćete stvoriti udobnu i opuštenu atmosferu, baš onakvu kakva je potrebna za dobar san. Zelena – ova boja podsjeća na prirodu, meka je i umirujuća te stoga odličan izbor za spavaonicu. No, nemojte pretjerivati u nijansama. Najbolji izbor su pastelne nijanse zelene, a ne one kričave i previše intenzivne. Također, ni one previše blijede nisu najbolje.

Plava – iako se plava često smatra hladnom bojom, ovisi koje ćete nijanse izabrati jer plava itekako može biti topla i umirujuća boja. Odlično izgleda kada se iskombinira s bijelom bojom na zidu. Plava boja povezuje se s nebom i morem te općenito vodom, a što je više opuštajuće od pogleda na nešto takvo? Pastelne nijanse itekako su dobar izbor za spavaće sobe.

Ljubičasta – rezultat je kombinacije plave i crvene, radi se o veoma zanimljivoj boji. U njoj se spajaju hladno i toplo i zato je teško reći pripada li ljubičasta toploj ili hladnoj boji. Dakako, ovisi o tome kakve je nijanse, a za spavaću sobu izaberite one svjetlije jer su veoma opuštajuće i mekane, baš za zzzzzzz…

Narančasta – volite li jake nijanse, onda si kod narančaste možete dati oduška. Naime, ako je i intenzivna nijansa narančaste, neće biti previše jaka te neće previše oživjeti prostor. Ona je topla i nježna te stvara odličnu atmosferi za spavanje i odmor.

za bolji san svakako ne zaboravite – u spavaću sobu ne bi trebalo stavljati TV. On ometa i itekako utječe na kvalitetu sna. Također, miris je važan pa aromatična lampica s mirisom lavande može pomoći. I svakako ne zaboravite dobro prozračiti prostoriju jer ustajali miris samo povećava nesanicu.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: