Dječja soba za dva nestašna dječaka

Dva dječaka od kojih četiri – pet godina u jednoj sobi mogu biti veoma uspješan recept za katastrofu, ali s dobrim rasporedom namještaja dobit će dovoljno prostora svaki za sebe, a samim time je, barem povremeno, osiguran mir u kući.

Kreveti na kat su sasvim prirodan izbor za dječju sobu u kojoj spavaju i mnogo vremena provode dva dječaka. Ako se radi o djeci manje dobi svakako treba gledati i na to da kreveti imaju ogradu sa strane kako ne bi pala dok spavaju.

Dodajte osobnu notu, odnosno nešto što djeca vole – ukoliko su to autići, neka posteljina, ukrasi na zidu, jastučići budu u obliku auta. Dobar izbor je i safari izgled jer primjerice uzorak tigrove i leopardove kože može se uklopiti na mnogo sitnica u sobi te se mogu staviti i plišane životinje na svaki od kreveta na kat.

Tepih je veoma bitan u dječjoj sobi, ali ne treba pretjerivati. Najbolji je onaj koji lijepo pristajte na sredini sobe te na njemu ne stoji nijedan komad namještaja. Zna se da se djeca vole igrati na podu pa je ovakav tepih vrlo praktičan upravo za to, a po potrebi se može i pomicati.

Ne zaboravite na sklonosti svoje djece pa tako umjesto da kupujete već uokvirene fotografije ili slike, najbolje je kupiti tek okvir u koji ćete staviti umjetničke radove svojih dječaka. Ovako ćete ih učiniti ponosnima i pridonijeti razvoju njihovog samopouzdanja.

Ne smijete smetnuti s uma ni police koje moraju biti dobro učvršćene zbog sigurnosti vaša dva nestašna dječaka, a na njih nikako nemojte stavljati teglice s cvijećem ili figurice koje vama nešto predstavljaju ili pak ne znate kamo biste s njima. Police u dječjoj sobi namijenjene su isključivo dječjim stvarima, dakle igračkama. Ono što često koriste neka bude na nižim policama, a ono što im ne treba prečesto dignite na one više.

Za kraj, bitna je i rasvjeta. Dakle, neka to bude luster koji daje dovoljnu količinu svjetlosti, a o njegovom obliku također se možete dogovoriti sa svojim dječacima – nešto svemirsko, s autićem ili kakvim drugim vozilom ili životinjom. Izbora je mnogo, a na vama, kao roditelju stoji odluka o rješenju koje će biti funkcionalno i također dovoljno zanimljivo za vašu djecu.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: