Zavirite u dom najveće modne dizajnerke Koko Šanel (VIDEO)

Treći sprat jedne zgrade u Parizu opremljen skupocjenim stilskim namještajem pripadao je jednoj od najvećih kreatorki svih vremena, čuvenoj Koko Šanel. Imate priliku da zavirite u kakvom je ‘elegantnom neredu’ živjela poznata dizajnerka…

kuca-koko-sanel (1)

Slavna adresa Rue Cambon 31 u Parizu označava ulicu u kojoj i danas možete vidjeti ekskluzivni Šanel butik, ali i na trećem spratu iste zgrade i apartman gdje je Koko radila i primala goste do svoje smrti 1971. godine.

Koko je, naime, živjela u hotelu “Ric” do kog je mogla da stigne pješice, ali je u stanu koji predstavljamo provodila dosta vremena.

Raskošna dnevna soba sa mnoštvom knjiga, stilskog namještaja, kineskih motiva i kamelija, koje su joj i bile omiljeno cvijeće poznate dizajnerke ponekad se, u šali naziva, “elegantni nered” velike Koko. U svakoj sobi nalazi se i kamin, jer ova slavna dama nije voljela hladne prostorije kao ni miris hrane u stanu. Raskošni lusteri su, pogađate već, rađeni prema njenim idejama.

kuca-koko-sanel (2)

Život velike dizajnerke pun je anegdota pa se tako i danas prepričava kako su njeni radnici ili pomoćnice prskali hodnike zgrade parfemom “Šanel 5” kako bi je ovaj miris pratio dok se penje uz stepenice.

U vrijeme kada niko nije presvlačio svoje sofe u bež antilop, Koko je dom opremila upravo takvim namještajem, ali je pažljivo birala ko će sjedjeti na tim sofama. Na slikama uočićete trpezariju u bež nijansi kao i veliku sofu u dnevnom boravku.

Pogledajte video:

Izvor: lisa.rs

Vaš komentar na članak: