MALI STANOVI: Elegancija skrivena u stančiću od 29 m2! (FOTO)

Stanovi manji od 30 četvornih metara mogu biti mala oaza u kojoj se nalazi sve što nam je potrebno.

mini-stan (1)

Pametno uređenje i promišljeno iskorištavanje visine izgradnjom galerije te skrivanje određenih funkcionalnih zona iza velikih panela omogućuju da mali stanovi budu jednako elegantni, a ponekad i elegantniji od golemih i prostranih prostora.

Dizajn ovog stana od 28,5 četvornih metara s visinom stropa od gotovo 4 metra potpisuje dizajner Ani Yenokyan. Izgradnjom u visinu dobiven je moderan stan s višenamjenskim životnim prostorijama. Dnevna soba može se pretvoriti u kućno kino, uredski stol može se pospremiti u zid, a kuhinja u potpunosti nestaje.

Ovaj jednostavni interijer zapravo je neobična kombinacija crnih satenskih zidova i površina od svijetlog drva. Nježna žuta boja sofe razvedrava prostor u trenu, a njezino lako premještanje dodatno olakšava brzu prenamjenu. Minimalističke ljestve vode u prostor ureda i spavaće sobe te omogućuju dopiranje do skrivenih mjesta za skladištenje. Zanimljiv je detalj i ormar na izvlačenje u kojem se može pospremiti velik broj cipela, kutija i vješalica s odjećom, zaklanjajući ih od pogleda gostiju.

Kuhinja je također skrivena iza zidnih panela čija tekstura omogućuje da se neprimjetno stope u jedinstvenu zidnu cjelinu. Kako to izgleda, možete pogledati na fotografijama koje slijede!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: