Stanovi sa skrivenim spavaćim sobama

Donosimo četiri odlično uređena stana u kojima su se dizajneri odlučili za zanimljiva rješenja prilikom osmišljavanja prostorije za spavanje!

spavaće sobe u stanovima 5

U modernim interijerima uvijek je zanimljivo proučavati dizajnerska rješenja klasičnih problema kao što su ostvarivanje dobre protočnosti prostora i pametno smještanje ključnih prostorija poput spavaće sobe u prostore s otvorenim rasporedom zona. Kako mali tako i veliki, stanovi su sve češće otvorenog tipa pa je logično da se prilikom projektiranja javlja potreba za stvaranjem zone privatnosti u koju se vlasnici mogu povući nakon cijelog dana. U nastavku zavirite u četiri odlično uređena stana u kojima su se dizajneri odlučili za zanimljiva rješenja prilikom osmišljavanja prostorije za spavanje!

spavaće sobe u stanovima 2

Zabavan stan uređen u kombinaciji bijele i svježe mentol zelene boje odličan je primjer toga kako odabir palete u prostoru može stvoriti ugodnu atmosferu koja opušta i puni energijom. Uređenje je osmislila tvrtka Lauri Brothers, čiji su dizajneri odlučili u središtu otvorenog prostora postaviti spavaću sobu, koja je od boravka odvojena jednim jedinim zidom koji je pritom iskorišten za postavljanje televizora. Iz boravka, blagovaonice i kuhinje spavaća soba uopće nije vidljiva. Pogledima se otvara tek kad joj priđete sa strane jer nema bočne zidove pa se tako prostor nastavlja od kutka s ležaljkom za odmaranje pa sve do ugradbenog ormara na drugom kraju sobe.

Vatman Studio potpisuje uređenje stana od 45 četvornih metara u kojem je ograničeni broj kvadrata maksimalno iskorišten za stvaranje funkcionalnih zona koje su dio cjeline, no opet se čine kao zasebni kuci u stanu. Kako bi se izbjeglo vizualno zatvaranje prostora, spavaća soba koja se nalazi pokraj boravka od njega je odvojena velikom staklenom stijenom koja omogućuje pogled unutra. Spavaća se soba može sakriti od pogleda pomoću velike sive zavjese koja po potrebi omogućuje privatnost stanarima. Uređenje spavaće sobe prirodno se nastavlja na uređenje ostatka stana, što je vidljivo kroz uporabu sivih tkanina i svijetlog drva.

Uređenje stana od 42 četvorna metra osmislio je studio K Band koji je odabrao jednostavan i pročišćen izgled interijera koji obilježava uporaba prirodnih materijala. Spavaća soba smještena je kraj dnevnog boravka i od njega je djelomično odvojena drvenim panelom koji se proteže od poda do stropa. Time je vlasnicima omogućena privatnost bez gubitka dotoka dnevne svjetlosti u boravak. Spavaća soba tako uopće nije vidljiva iz ostalih dijelova stana, a uređenje je ujednačeno i promišljeno do zadnjeg detalja.

Posljednji stan osmislila je Zinaida Zagurska za prave ljubitelje glazbe. Spavaća soba u ovom je interijeru skrivena u samom uglu prostorije, i to u kutku koji je od predsoblja djelomično odvojen zidom, a od ostatka prostora dodatno skriven pomoću zavjesa i panela izrađenog od drvenih letvica. Krevet u potpunosti ispunjava nastali izdvojeni prostor, a čak i kad je zavjesa rastvorena, drvene letvice sprečavaju pogled u unutrašnjost iz dnevne sobe. U ostatku stana prevladava bijela opeka na zidovima i opušteno mladenačko uređenje.

Izvor: Home Designing

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: