Spavaća soba na platformi: Divan dom, a ima samo 45 kvadrata (FOTO)

Stan koji možete vidjeti na fotografijama prostire se na 45 udobnih četvornih metara koje obilježava zanimljivi raspored prostorija.

divan-stan (1)

Nakon malog predsoblja otvara se pogled na dnevni boravak čiji je jedan dio iskorišten za stvaranje spavaće sobe i to njenim fizičkim odvajanjem od ostatka prostora izgradnjom platforme. Sam dnevni boravak poseban je zbog velike zidne tapete koja prikazuje grane stabla i prostire se cijelim jednim zidom.

divan-stan (2)

Osim tog izražajnog obilježja boravak je namješten jednostavnim, neutralnim i klasičnim komadima poput sive kutne garniture, crnih stolića i minimalističke stolice. U kutu prostorije sagrađena je spomenuta platforma bijele boje, s ugrađenim policama za stvari i tri stepenice koje vode do bračnog kreveta. Kako bi se izbjegle nezgode usred noći platforma je zaštićena šarmantnom bijelom ogradom, a dodatna privatnost može se postići navlačenjem bijelih zavjesa s dvije strane spavaćeg kutka.

divan-stan (3)

S druge strane stana nalaze se balkon, blagovaonica i kuhinja, a od ostatka prostora izdvajaju se i toplijim bojama. Naime, osim što se na podu nalaze velike pločice boje terakote koje stvaraju kontrast sivom parketu, namještaj predstavlja kombinaciju svijetlog i tamnog, a prostor je dodatno ukrašen detaljima od bakra.

divan-stan (4)

Malo boje u prostor unosi kuhinjska pozadina prekrivena plavim mozaik pločicama. Između ovih dijelova stana nema pravih vrata što omogućuje protočnost prostora i čini ga vizualno prostranijim.

Foto: Planete Deco

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: