NIJE LEGO, NEGO PRAVA: Ovakve kuće mogu sastaviti tri čovjeka za šest sati, a koštaju od 28.000 eura

U vrijeme kada cijene nekretnina rastu, barem za ljude s prosječnim plaćama, rješenje talijanskog arhitekta Renata Vidala moglo bi biti odgovor na stambeno pitanje.

montazna-kuca (1)

 

Njegov projekt M.A.Di. je sklopiva kuća koja se može kupiti već od 28.000 eura, a mogu ju sastaviti tri odrasle osobe za samo šest sati.

montazna-kuca (2)

montazna-kuca (3)

Građevine imaju certifikat, seizmatski su sigurne, odnosno otporne su na potrese, a izrađene su od visokokvalitetnih materijala. Arhitekt je projektirao različite veličine od 27 metara četvornih, koji košta 28.000 eura, do obiteljskog modula veličine 84 metara četvornih, koji košta 62.000 eura. Kolibe svih veličina raspoređene su u dvije etaže, prizemlje i prvi kat – na kojem se nalazi jedna ili više spavaćih soba.

montazna-kuca (4)

montazna-kuca (5)

Svi osnovni modeli uključuju kupaonicu sa sanitarnim čvorom, kuhinjske spojeve, stubište za jedan kat i tehničke instalacije. Na parceli M.A.Di. se može postaviti bez betonskih temelja. Struktura se može sklopiti bez ikakvih priključaka, uz dodatak solarnih panela, filtriranje otpadne vode i LED rasvjete.

montazna-kuca (6)

“To može biti udobno i sigurno mjesto, potpuno prilagodljivo vašim potrebama”, piše na stranici. Isporuka se vrši u roku 60 dana.

Foto: madihome.com

Izvor: 100posto.hr

Vaš komentar na članak: