Najmanji i najšarmatniji hotel svijeta (FOTO)

Ako ste se ikada pitali kako izgleda život u malenoj kući, novo odmaralište u šumama Oregona dat će vam pravi odgovor na to pitanje…

interijer-dizajn-lifestyle-male-kuce-hotel (15)

U pitanju je novo vikend odmaralište, koje je steklo iznimnu popularnost odmah nakon službenog otvaranja, a nosi naziv Tiny House Village, što u prijevodu znači Selo sa malenim kućama. Ovo odmaralište sastoji se od pet kućica od oko 20 m2 površine, a svaka od njih ima svoju interesantnu osobnost i dostupna je za iznajmljivanje. Nalaze se u podnožju Mount Hooda, u blizini pješačkih staza i nevjerojatnih pogleda ovog dijela svijeta.

Nedavno otvoreno Selo sa malim kućama razvijeno je kao projekt suradnje između obližnjeg parka za rekreativna vozila i The Thumbleweed Tiny House tvrtke, koja je osnovana 1999.godine, davno prije nego što su malene kuće postale hit fenomen. Ova tvrtka iz Sonom prodaje spremne malene kuće i Uradi sam komplete, tako da oni kreativniji mogu sami napraviti svoj ​​dom. Baš iz tog razloga ih nazivaju Ikeom industrije malenih kuća.

interijer-dizajn-lifestyle-male-kuce-hotel (1)

Dakle, na samo sat vremena udaljenosti od Portlanda, nalazi se ovaj umirujući kamp, ​​koji podsjeća na scenu iz neke bajke ili dječjeg filma. Kuće koje su dio ovog odmarališta raspoređene su u krug oko logorske vatre. Kao što smo već rekli, svaka od njih ima svoju osobnost. Primjerice, Atticus kuća napravljena je od cedrovog drveta, sa crnim obodima i predstavlja najmoderniju od svih.

Iako se ovo odmaralište nalazi dovoljno daleko od buke i gradske gužve, ono ipak nudi moderne pogodnosti. Svaka kuća koja je njegov dio ima grijanje, klimatizaciju, struju i TV. Kuće uglavnom, poput prethodno spomenutog Atticus dizajna, imaju krevete pune veličine u svojoj gornjoj razini i duple krevete u donjoj, što gostima daje više prostora za uživanje u prizemlju.

interijer-dizajn-lifestyle-male-kuce-hotel (2)

Scarlett kuća je utjelovljenje šarma. Ona je dekorirana obiteljskim nasljeđem i umjetničkim djelima s grafikama voća i povrća. Ona, kao i druge kuće iz ovog parka, sadrži električni plinski štednjak gdje gosti mogu pripremiti obrok ili jutarnju kavu. Toaleti koji su dio ovih kućica su maleni, ali su svakako bolji u odnosu na one prijenosne, koje najčešće možemo vidjeti na koncertima i drugim događajima na otvorenom.

interijer-dizajn-lifestyle-male-kuce-hotel (9)

Inače, svaka od ovih kuća započela je kao standardni model u produkcijskoj liniji Tumbleweed tvrtke, koja je morala napraviti neke promjene, kako bi se gosti u njima osjećali što ugodnije. Primjerice, pošto gosti ovog odmarališta ne moraju brinuti o sezonskoj odjeći i brojnim kuhinjskim aparatima, u njima je prostor za odlaganje sveden na minimum, kako bi prostor za uživanje bio što veći. Stepenice koje su dio ovih kuća imaju dvojnu uporabu, odnosno one u svojim dizajnima kriju spremište stvari, ali ne ometaju vizualni efekt boho šika.

Lincoln kuća ima najrustičniji dizajn u ovom krugu, s nedovršenim drvenim interijerom i velikom kolekcijom knjiga. Ona vas poziva da uzmete čašu svog omiljenog pića, sjednete u udobnu fotelju i prepustite se čitanju.

interijer-dizajn-lifestyle-male-kuce-hotel (7)

Površina ovih kućica kreće od 17 m2 i ide do 26 m2, a one nude prostor za maksimalno pet gostiju. Za sada, ovo odmaralište biti će otvoreno samo tijekom lipnja mjeseca, što je prava šteta. Veliki broj avanturista i putnika već se zaputio u njihovom smjeru, kako bi iz prve ruke osjetili trend mikro življenja.

Foto:

Izvor: dizajndoma.hr

Vaš komentar na članak: