IMPRESIVAN DOM ZA IZDAVANJE: Predivan mali stan u centru grada (FOTO)

U ukrajinskom gradu Odesa pronašli smo ovaj elegantni mali stan površine svega 17,3 četvornih metara koji se nalazi u staroj zgradi u samom centru grada, a pretvoren je u savršeni prostor za život samca ili studenta.

Stančić (1)

Njegov dizajn potpisuje tvrtka Fateeva Design koja je po želji vlasnika napravila raspored s fokusom na dovoljno prostora za udobno spavanje i rad. U stanu se nalaze još i praktična kuhinja, hodnik s ormarom i mala kupaonica. Iako je malog tlocrta, jedino što u stanu zapravo nedostaje je tipični boravak, no kutak za spavanje preuzima tu ulogu s televizorom postavljenim na zid i dovoljno mjesta za udobno sjedenje.

Stančić (2)

Sve su zone postavljene uz tik uz zidove stana, a za njegovo uređenje odabrana je neutralna paleta boja kako namještaj ne bi funkcionirao kao kradljivac prostora. Tako je, primjerice, krevet postavljen na platformu u kojoj se nalaze duboke ladice za odlaganje odjeće, a koja funkcionira i kao noćni ormarić.

Stančić (3)

Radni stol pretvara se u radnu plohu kuhinje koja se proteže uz bočni zid i opremljena je donjim elementima bež boje i plohom od tamnijeg drva.

Stančić (4)

Kupaonica je mala, ali je obložena ogledalima pa se doima puno prostranijom. Pažnju privlači kombinacija pločica koje imitiraju drvo te klasičnih bijelim pločica četvrtastog oblika. U kupaonicu je ugrađena tuš kabina bez okvira pa se tako doima gotovo nevidljivom, što dodatno stvara dojam većeg prostora. Koliko odličnih rješenja u tako malo prostora!

Foto: Andrey Avdeenko

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: