OTKRIVEN VLASNIK NAJSKUPLJE VILE NA SVIJETU

Chateau Louis XIV se u čitavom svijetu smatra najskupljom vilom, nakon što je prodat po cijeni većoj od 500 miliona dolara prije dvije godine…

luksuz-vila-arhitektura-99

Sada je otkriveno ko je bio kupac ovog arhitektonskog remek djela, a u pitanju je ni manje ni više, nego krunisani princ Saudijske Arabije, Mohamed Bin Salman. Časopis New York Times se pozabavio kupovinom ove vile i istraživanjem podataka, pa su došli do zaključka da je Salman kupac. Oni su pratili vlasništvo vile kroz seriju kompanija, koje su ih dovele do Eight Investment Company, saudijske firme koja upravlja Salmanovim ličnim bogatstvom.

Njegov identitet definitivno je otkriven u pogrešno vrijeme, jer se on trenutno bavi korupcijom u svojoj zemlji i hapsi cijenjene biznismene i pripadnike kraljevske porodice saudijskog društva. U isto vrijeme, on je identifikovan kao kupac brojnih luksuznih stvari, poput Da Vinčijeve slike, koja je prodata po cijeni od 450 miliona i jahte, koju je kupio za pola milijarde dolara.

luksuz-vila-arhitektura (14)

Zamak koji je on kupio redizajniran je 2009.godine i u potpunosti se kontroliše putem aplikacija za iPhone – od klime, preko zvučnog sistema, do rasvjete i fontana. Dio ovog zamka je i podvodna soba sa transparentnim glaziranim plafonom, a tu su i kućni bioskop i vinski podrum između ostalog.

Izvor: luxlife.rs

Vaš komentar na članak: