Beogradski stan iz snova (FOTO)

Kako je svoj životni prostor uredila arhitektica Milica Todorović?

Životni prostor arhitektice Milice Todorović pravo je oličenje besprijekornog ukusa te vrhunskog znanja i iskustva u dizajnu interijera. Nakon dugogodišnjeg života u Italiji gdje je studirala (Milica je prvo završila Akademiju za umjetnost i restauraciju u Firenci da bi se potom prebacila na Europski institut za dizajn u Rimu), a potom radila kao arhitekt u Milanu te kao stilist za Elle Décor Flair Living, ljubav ju je vratila u rodni Beograd.

stan-iz-snova (1)

Ova prekrasna mlada žena u Beogradu je napravila svoju drugu obiteljsku oazu koju dijeli sa suprugom i kćerkicom. Prva je ona u Madridu u koji se preselili kad je u Beogradu upoznala svog supruga, tada španjolskog diplomata.

Danas ova obitelj dijeli svoje vrijeme između Madrida i Beograda u kojem je Milica uredila očaravajući životni prostor u staroj gradskoj vili iz 1923. godine. Vila je smještena u jednoj od najljepših beogradskih ulica, Ranekovoj ulici, koja je poznata po velikom broju dobro očuvanih vila iz 20. stoljeća.

stan-iz-snova (2)

Sav namještaj u stanu napravljen je po Miličinim nacrtima i idejama: “Sve je izrađeno po mojim nacrtima i kombinirano s vintage komadima namještaja iz 60-ih i 70-ih godina. Inače sam velika ljubiteljica i kolekcionarka vintage namještaja. To je moja prava strast”, otkrila nam je Milica. “Stan sam upotpunila s art deco elementima kako bih u interijer unijela dozu elegancije, ali i kako bih ostvarila povezanost stana s vilom i njenim okruženjem. Ovaj projekt predstavlja rezultat mojih dosadašnjih iskustava, brojnih putovanja, upijanja različitih kultura i stilova te moj pokušaj da spajajući naizgled nespojive elemente dobijem estetski lijep i ugodan prostor.”

Izvor: decorinportal.com

Vaš komentar na članak: