Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Bali beg se preselio kod žene: Zavirite u raskošan dom slavnog turskog para! (FOTO)

Advertisement

Prošlo je više od mjesec dana od vjenčanja popularnog turskog glumačkog para Fahrije Evdžen i Buraka Ozčivita, ali interesovanje za njihov život ne opada. Tako je pravu provalu oduševljenja izazvala Fahrijina promjena prezimena na društvenim mrežama: ona je, naime, svom prezimenu dodala muževo Ozčivit, piše Lepa&Srećna.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (1)

Ali kad se pojavila vijest da je novopečeni bračni par odlučio da do daljeg živi u Fahrijom stanu, mnogi su Buraka bez pardona nazvali prizetkom.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (2)

Fahrije ja stan u kvartu Istinje u evropskom dijelu Istanbula kupila mnogo prije nego što je na setu “Dnevnika ljubavi” upoznala Buraka koji je srca gledalaca već bio osvojio ulogom Bali-bega u “Sulejmanu Veličanstvenom”. Između njih je odmah proradila snažna hemija koja je obojila cijelu seriju, a ono što se posle događalo ličilo je na pravu bajku.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (3)

Dupleks potkrovlje ima 240 kvadrata i prelijepu terasu sa koje puca pogled na grad. U donjem dijelu su salon, kuhinja, tri spavaće sobe, kupatilo i ostava. A na gornjem su radna soba, kupatilo, garderoba i još jedna ogromna spavaća soba iz koje se izlazi na terasu sređenu za ljetnje uživanje, te ne čudi što tokom toplih dana Fahrije uglavnom boravi na gornjem nivou.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (4)

Veći dio namještaja je od punog drveta, specijalno rađen za taj prostor. Neke stvari su brendirane, poput bež kauča i taburea u salonu. Ipak, uspjela je da različite stilove skladno uklopi.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (5)

“Dopada mi se da budem okružena detaljima iz osmanskog perioda”, kaže glumica u čijem domu jedan zid krasi kaftan “Šeherezada”, Burakov poklon vrijedan oko 10.000 eura kojim je svoju dragu iznenadio za jedan rođendan.

“Fahrije je upravo odbranila diplomski rad vezan za svakodnevni život u osmansko vrijeme”, objasnio je tada razlog velikog truda da se domogne skupocjenog kaftana.

Nedaleko od tog ljubavnog kaftana stoji masivan starinski sanduk nabavljen u jednoj od brojnih istanbulskih antikvarnica. I sve to je dopunjeno mirisnim svijećama i figurama slonova.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (6)

“Porodica mojih slonova uvećava se iz dana u dan”, otkrila je glumica svoju strast za skupljanjem figura koje donose sreću.

U cijelom domu su tapete, a u salonu su dva zida prekrivena tapetama različite boje.

“Po meni tapete domu daju toplinu”, objašnjava glumica koju smo upoznali kao Nedžlu u seriji “Kad lišće pada”.

Dok se u dupleks nije uselio Burak, savršen dan za Fahrije, kako je otkrila u jednom intervjuu, bio je onaj proveden kod kuće u maženju svojih maca Čika i Čike koji se bez ograničenja baškare po cijelom stanu.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (7)

I one su, kaže, navikle samo na nju, pa kad u kuću dođu nepoznate osobe, utočište potraže na velikoj terasi.

burak-ozcivit-i-fahrije-evdzen (8)

A njeni obožavaoci, ljubitelji životinja, sasvim su sigurni da Buraka više ne smatraju strancem. A i njegovog psa koji se doselio s njim.

Izvor: lepaisrecna.rs

loading...

Vaš komentar na članak: