Jednostavni vanjski tuš za brzinsko osvježenje

U ovo ljetno vrijeme kada se temperature penju preko 40 stupnja Celzijusa posve je razumljivo da bismo se najradije zavukli u neki hladni kutak našeg doma i vegetirali dok nesnosna vrućina ne prođe. No, nismo uvijek u prilici to učiniti, niti su naši unutrašnji prostori uvijek optimalno rashlađeni, pogotovo ako nemamo klima-uređaj niti pošteni ventilator.

TUŠ

Za one koji bi radije vrijeme provodili u svom vrtu ili dvorištu i odmarali u prirodnom hladu drveća pronašli smo odličan “uradi sam” projekt koji jamči osvježenje. Riječ je o postavljanju jako jednostavnog vanjskog tuša koji će vam pomoći da se rashladite u trenu!

vanjski-tus (1)

Potreban materijal

dvije drvene daske dimenzija 5cm x 10cm i dužine od otprilike 76 cm
olovka
osam čavala, dužine oko 8 cm
pila
glatko kamenje
čekić
dugo crijevo
fleksibilna glava tuša
uže
adapteri za spajanje glave tuša, crijeva i najbliže slavine – ova stavka ovisi o veličini glave tuša pa ponesite i nju i crijevo u dućan kada bude kupovali adaptere kako ne biste pogriješili s veličinama

vanjski-tus (2)

Postupak

Izradite sustav za oticanje vode na kojem ćete stajati tijekom tuširanja. Kako biste to učinili izmjerite 38 cm na obje daske (odnosno pronađite sredinu daske), označite mjesto olovkom i razrežite ih na pola.

vanjski-tus (3)

vanjski-tus (4)

Čavlima pričvrstite dva komada daske pod kutem od 90 stupnjeva, a potom to ponovite na svakoj strani kako biste dobili drveni okvir za podnožje tuša.

vanjski-tus (5)

vanjski-tus (6)

vanjski-tus (7)

Smjestite dobiveni okvir ispod drveta na koje ćete objesiti tuš i popunite okvir glatkim kamenjem za ugodnije stajanje.

vanjski-tus (8)

Spojite crijevo s jedne strane za slavinu u podrumu, kuhinji ili koji god vam je izvor čiste vode najbliži. Za to će vam trebati adapteri koji se mogu nabaviti u željezarijama i većim trgovinama s proizvodima za gradnju doma. Na isti način za drugi kraj crijeva spojite glavu tuša.

vanjski-tus (9)

vanjski-tus (10)

Od užeta napravite omču koju ćete s jedne strane objesiti na drvo, a koja će vam poslužiti za vješanje glave tuša. Omotajte crijevo s tušem oko stabla kako biste ga učvrstili te s dodanim užetom stabilizirajte samu glavu tuša.

vanjski-tus (11)

Otvorite vodu i uživajte!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: