17/03/2019 | Ostalo | Komentari

Ruska travarka Elena tvrdi: Ova tri korova su dar od Boga! Liječe cijelo tijelo! (RECEPT)

Ruska travarka Elena Feodorova Zitseva tvrdi da će nas korov spasiti od bolesti. Ona se kune u ove tri biljke: čičak, pirevinu i maslačak.

Od ova tri korova može da se napravi piće ili čaj, a njihova kombinacija donosi tijelu apsolutno zdravlje.

Pirevina

pirevina

Pirevina je ozloglašen korov koji nam je Bog bukvalno bacio pod noge. Ne postoji ni jedna bašta bez pirevine.

Ne postoji bolest koju pirevina ne liječi: od oftamologije do onkologije.

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju da pasu pirevinu. Za čovjeka je ovaj korov neprocjenljiv jer obnavlja poremećen metabolizam.

Odvar od pirevine liječi ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamenje iz bubrega i žučnim kesama, liječi bolesti pluća, hroničnog bronhitisa, crijevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.

Korijen pirevine liječi disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu, furunkulozu.

Jednostavno ne postoji kontradikcija kada se koristi pirevina. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suvog korijena se može napraviti i kafa ili kaša, a oni koji su živjeli u ratno vrijeme dobro se sjećaju ukusa ove biljke.

Maslačak

maslacak

Maslačak je takođe korov. U rano proljeće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu.

Od ovog lišća se može skuvati i čorbica, a koren može da se ispeče sa krompirom.

Lišće maslačka leči anemiju, rak želudca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…

U jesen ako vidite maslačak koji nije procvjetao, iskopajte korijen i osušite ga – to je čisto blago.

Čičak

cicak

Danas rak bukvalno kosi ljude. Čičak je biljka koja bukvalno staje na kraj svim kancerima.

Čičak je u stanju da izliječi dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, rijetke bolesti i td. Čičak je u stanju da izliječi i hepatitis C.

Čičak liječi tumor jetre kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju holesterola, liječi bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.

Korijen čička sprječava grip i normalizuje temperaturu. Čaj od korijena čička i cvjeta lipe uspješno liječi prehladu i grip.

Od suvog i mljevenog korena čička može da se peče hljeb i kuva kaša, a od lišća da se napravi ukusna čorbica ili salata.

Kafa koju svi pijemo je otrov. Kafa treba da se pravi od suvog korijena čička, maslačka i pirevine.

Elena Feodorova Zitseva savjetuje da se korenje ovog korova vadi u rano proljeće, ali može i u jesen. Da se prirodno suši, zatim melje i koristi za kuvanje kaša, kafe i pravljenje hljeba.

Kako kuvati čaj od korijenja ovog korova?

Elena preporučuje da uzmete supenu kašiku suvog i mljevenog korova jedne biljke i potopite je u 400 ml ključale vode. Pustite da čaj vri 10 minuta a zatim ga sklanjate sa ringle. Ostavite čaj da odstoji dva sata i pijete po pola šoljice tri puta dnevno, prije svakog obroka.

Nemojte miješati korijenje ovog korova. Pijte nedelju dana čaj od maslačka, zatim druge nedelje čaj od čička, a onda treće nedelje pijte čaj od pirevine.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: