Moderan namještaj za mali stan: plakar koji se ne vidi (FOTO)

Jedinstveni plakar, koji ćete teško uočiti u prostoriji, a prekriva čitav zid i to od poda do plafona! Da, i to je moguće i to zahvaljujući neobičnoj kompoziciji površina koje se – u različitim nijansama bijele – nježno prelamaju pred očima.

nevidljivi-plakar (1)

Plakar, kao jedan od ključnih komada namještaja, je prošao kroz ruke mnogih umjetnika koji su njegovu klasičnu formu dekonstruisali, mijenjali po svojoj želji i viziji….

Savršenu formulu za najpraktičniji ali i najzanimljiviji plakar koji smo do sada vidjeli je čini se otkrio holandski dizajner Reinier de Jong koji je osmislio jedinstveni plakar. Plakar koji je teško uočiti u prostoru, pogotovo kada su mu ladice zatvorene.

Pravougaonog oblika, ovaj plakar koji pokriva zid od poda do plafona je izrazito bijele boje koja poprima čas sjajne, čas mat nijanse sive i prljavobijele, u zavisnosti od svietla ali i izrade koja je uspjela savršeno da dočara stari dizajn holandskih pločica.

Zanimljiv i originalan plakar s nazivom “Witjes” podsjeća najviše na masivni 3d tapet s šarom kvadrata različitih dimenzija, a savršeno se uklapa u moderne, minimalistične i svijetle prostore.

Vrlo autentičan i original plakar pored zanimljive i primamljive estetske strane ima i savršno funkcionalnu stranu, odnosno mogućnost da izaberemo koliko podjelu po svojoj želji – mnoga rješenja sa ovog plakara ćete poželjeti da kopirate, pa zato polako razgledajte galeriju slika ispod teksta.

Izvor: lisa.rs

Vaš komentar na članak: