Vodeno gnijezdo za uživanje (FOTO)

Plutajuća kuća nazvana ‘Water Nest 100′ (vodeno gnijezdo) nudi dovoljno mjesta za četiri osobe, energiju u potpunosti dobija od sunca, a posjeduje i balkone za sjedenje i opuštanje. Dizajnirao ju je italijanski arhitekta Đankarlo Zema za englesku kompaniju ‘EcoFloLife’, a pravi se po narudžbini u različitim veličinama.

Water Nest 100 - Plutajuća kuća za uživanje 665x317

Najveći model nudi čak 100 kvadratnih metara podnog prostora, pa je po potrebi moguće dobiti dnevni boravak, trpezariju, spavaće sobe, kuhinju i kupatilo, ali i bilo koju drugu konfiguraciju unutrašnjosti koju vlasnik poželi. Kuća nudi i veliki pokriven balkon, kao i velike prozore koji u prostorije puštaju dovoljno prirodne, sunčeve svjetlosti.

Water Nest 100 - Plutajuća kuća za uživanje (3)

Posebna prednost je činjenica da se ove plutajuće kuće mogu koristiti i kao kancelarije, barovi, prostori za održavanje različitih događaja ili kao restorani. Osnovna namjena im je da budu vikendice, ali onima koji tragaju za inspiracijom ova kuća može biti i savršeni radni prostor. Podsjetimo da je Katar već počeo da gradi i plutajuće hotele, i to u susret Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2022.

Water Nest 100 - Plutajuća kuća za uživanje (1)

Naziv kompanije koja proizvodi ove kuće (EcoFloLife) ukazuje i na još jednu bitnu karakteristiku, a to je eco-friendly koncept, koji se ogleda u činjenici da “Water Nest 100″ prikuplja i koristi solarnu energiju zahvaljujući tome što je cijeli krov pokriven solarnim panelima. Kuća je tako u potpunosti samoodrživa i energetski nezavisna.

Water Nest 100 - Plutajuća kuća za uživanje (6)

Još jedna “zelena” karakteristika prepoznaje se i po tome što je napravljena od lokalnog i recikliranog materijala otpornog na vodu. Tako se čak 98% materijala od kojih se grade kuće može ponovo upotrebiti, a uglavnom su to aluminijumski paneli i drvo.

Water Nest 100 - Plutajuća kuća za uživanje (5)

Ove kuće su mobilne i mogu se pomjerati po površini vode. Cijena osnovnog modela iznosi 500.000 eura, dok najskuplji model košta čak 800.000, pa će samo oni sa dubokim džepom imati priliku da osjete sve čari vrhunskog uživanja na “vodenom gnijezdu”.

Water Nest 100 - Plutajuća kuća za uživanje (7)

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: