5 sjajnih adaptacija dnevne sobe (PRIJE I POSLIJE)

Dnevna soba mogla bi da nosi i naziv – soba života! Tu je mjesto gdje provodimo najljepše sate sa porodicom i prijateljima i zato i želimo da bude udobna, prijatna i zanimljiva!

Dnevna soba je uvijek sjajno mjesto da započnete preuređenje stana!

Razlozi za renoviranje su brojni, možda vam taj prostor više nije dovoljno funkcionalan, možda su vam boje postale previše sumorne, ili tako izgleda već godinama pa vam je dosadio. U svakom slučaju promena je lijepa, i prijatna.

A ako su vas umorile tamne boje, donosimo vam par ideja kako da tamnu dnevnu sobu pretvorite u prostranu svijetlu prostoriju koja će vas očarati.

Posebno bogat izvor inspiracije pronašli smo na sajtu američke kompanije Chango & Co., koja se bavi dizajnom enterijera i arhitekturom, a u portfoliu su istakli upravo zanimljive projekte – PRIJE i POSLIJE.

dnevna-soba (1)

Nije lako započeti od ovako “prazne stranice”, zar ne? Uprkos kvalitetnom podu i mnoštvu prozora koji daju dovoljno prirodne svjetlosti, ova dnevna soba djeluje zaista potpuno neinspirativno dok ne vidite i rješenje koje nude američki dizajneri – atraktivne police i komode mesto su za izlaganje suvenira sa putovanja, brojne knjige i fotografije dragih ljudi.

Naglašen bijelim okvirom, kamin je dobio zanimljivu “kontra-tačku” u velikom televizijskom ekranu, a dugačka sofa i udobne fotelje spremni su za višečlanu porodicu i brojne goste.

dnevna-soba (2)

Dizajneri se nisu ustručavali da naglase izduženost prostorije, a preovlađuje bijela boja koja prostoriji daje življi i čistiji izgled. Parketi su dijelom pokriveni svjetlijim tepisima koji donekle vizuelno proširuju prostor, a sumorne i dosadne tamne zavjese zamjenile su zavjese u najmodernijoj boji 2016. godine – “kvarc ružičastoj”!

U dnevnim sobama koje smo odabrali za vas najljepša je upravo upotreba boja – pogledajte kako svijetloplavi, narandžasti i ružičasti detalji mijenjaju enterijer i čine ga privlačnim i prijatnim!

Pogledajte galeriju slika:

Izvor: lisa.rs

Vaš komentar na članak: