KRIVA KUĆA: Jedna od najčudnijih zgrada na svijetu (FOTO)

Iako biste na prvi pogled pomislili da su razni filteri imali udjela u stvaranju ovih fotografija, ova neobična građevina vijugavih zidova zaista postoji u Poljskoj.

Kriva kuća – jedna  od najčudnijih zgrada na svetu 665

“Kriva kuća” izgrađena je 2004. godine po dizajnu studija “Šotinšči i Zaleski” (Szotyńscy & Zaleski) i nalazi se u Sopotu. Inspiraciju za jedinstven izgled građevine arhitekte su pronašli u crtežima poljskog ilustratora Jana Marćina Šancera koji krase stranice dječijih knjiga i djelima švedskog umjetnika Pera Dalberga. Stoga ne čudi njen živopisan izgled i utisak kao da je “iskočila” iz bajke. Neki je, pak, opisuju kao “umornu” zgradu, a drugima djeluje kao da se topi.

Kriva kuća – jedna  od najčudnijih zgrada na svetu (7)

Ova multifunkcionarna zgrada prostire se na 4000 kvadratnih metara i dio je “Rezydent” šoping centra. U njoj se nalaze brojne prodavnice, restorani i kafići, pa čak i pozorište na njenom trećem spratu.

Kriva kuća – jedna  od najčudnijih zgrada na svetu (6)

“Kriva kuća” nalazi se u Ulici heroja Monte Kasina, veoma prometnom dijelu Sopota. Nezaobilazno je turističko mjesto, pa zato i ne čudi podatak da važi za najfotografisaniju građevinu u Poljskoj.

Fotogalerija:

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: