16/08/2014 | Dnevna soba,Featured | Komentari

Umjetnost u dnevnom boravku

Dnevni boravak je prostorija u domu u kojoj se većina voli zavaliti i barem na pola sata odmoriti nakon napornog, dugog i stresnog dana. To je također i prostor u koji najčešće uvodimo goste koji nas posjete. Stoga bi atmosfera u ovoj prostoriji trebala biti svježa, odisati mirom i dobrodošlicom. A ovo je najlakše postići upravo umjetničkim djelima. Ipak, ne treba pretjerivati jer umjetnost na zidovima dnevnog boravka ne bi smjela biti ni preglasna ni premekana za najbolji mogući dojam.

Umjetnička djela koja ćemo staviti u dnevni boravak mogu biti efikasna u svakom smislu. Naime, u tren oka mogu promijeniti izgled cijele prostorije, a također, ako nam dosade, možemo 642-374 certification ih prebaciti u neki drugi životni prostor i zamijeniti novim umjetničkim djelom. Stoga je u ova krizna vremena dobra ideja kupovati jeftinije umjetničke reprodukcije kako bismo ih češće mogli mijenjati i tako efikasno i ekspresno promijeniti izgled dnevnog boravka, a svi jako dobro znamo koliko nam je svima promjena potrebna u životu.

Možemo izabrati umjetničko djelo koje stoji samo za sebe, dakle razlikuje se od stila i boje u ostatku dnevnog boravka. Ovo je definitivno hrabro rješenje i s njime treba biti oprezan kako prostorija ne bi postala hladna ili odbojna.

Sljedeće rješenje je kupovina umjetničkog djela koje je u skladu s bojama i stilom cijele prostorije. Ovo se na prvi pogled može učiniti kao lak posao, ali budući su detalji važni, ponekad i samo jedna sitnica koja se ne uklapa, a mislili smo da hoće, 700-501 može ostavljati dojam nereda i nesklada. Najbolje je dobro promotriti i prije svega upiti boje u dnevnom boravku, a potom krenuti u kupnju umjetničkog djela u skladu s njima.

Na kraju, može se kupiti i nekoliko djela koji se međusobno nadopunjuju. Tada ih je najbolje držati na okupu kako bi se bolje dobila ideja što se njima želi poručiti gledatelju. Svevremenske su kombinacije crno – bijelih fotografija koje se odlično uklapaju u gotovo pa svaki životni prostor.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: