17/08/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Odlični načini kako iskoristiti knjige za uređenje doma

Osim čitanja, knjige možete iskoristiti i kako bi njima oplemenili svaki prostor te mu dali neodoljiv šarm. Pomoću knjiga možete uz vrlo malo troškova izmijeniti interijer prostorije na originalan način. Donosimo zanimljive i jednostavne prijedloge kojima možete spasiti knjige od pohrane na tavanu ili u podrumu.

Uvijek se možete držati klasičnog slaganja knjiga po policama uzduž i poprijeko čime nećete dobiti originalnost niti uočljivu promjenu. Čak i onaj tradicionalan način prekrivanja cijelog zida s policom knjiga više nije ništa posebno. Pokušajte nešto novo i uvijek se držite estetike i organiziranosti.

Kordiniranje bojama

Jedan od načina da vaše knjige izgledaju sjajno na polici je da ih složite prema bojama, od svjetlije prema tamnijim ili na jedno mjesto koncentrirajte jednu boju u pravilnom ili neodređenom obliku. Efektno i jednostavno.

Stranice kao slike

Neke knjige, posebno one sa starim ilustracijama mogu postati pravo umjetničko djelo. Možete ih fotokopirati i uokviriti ili originalne stranice pretvoriti u sliku.

Knjiga kao tapeta

Imate li duplikat knjige i zaista je nemate kome pokloniti, njezine stranice možete polijepiti po zidu. To ‘slaganje’ može biti nasumično, a može i redoslijedom stranica. Tako možete iznova uvijek čitati.

Knjiga kao stol

Verzija malog stola za kavu ili platforme za odlaganje stvari, sačuvat će knjige od propadanja, udahnuti im novu svrhu, a u prostoru će izgledati originalno.

Spremnik, kaljić ili tajna kutija

Ovo se neće svidjeti onim ljubiteljima knjiga koji ne mogu zamisliti uništavanje knjiga rezanjem i lijepljenjem niti u snu. Ali duplikat knjige, stara oštećena knjiga ili čak ona koju ne volite, može poslužiti kao odlično mjesto za cvijeće, tajna kutija za vrijednosti ili spremnik za kovanice, ključeve i sitnice. Shvatite to kao transformaciju.

 

 

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: