Spavaća soba sva u plavom

Plava nije samo boja za dječje muške spavaonice. Ne, plava je veoma raskošna i intenzivna boja i moguće ju je uklopiti u mnogo drugih prostorija u našem domu, a danas vam predstavljamo kako to učiniti u spavaćoj sobi. Naime, svijetle nijanse plave boje na zidovima ili u nekim drugim detaljima itekako mogu postati odlična zamjena već dobro poznatim bijelim tonovima.

S plavom bojom na zid – ovdje mislimo na svjetlije nijanse 640-864 plave boje što je odličan izbor ukoliko imate svjetliji pod, primjerice laminat u svjetlijim bojama. Kada stavljamo plavu na sve zidove u spavaćoj sobi, neka to bude puder plava jer tako će se 642-374 certificationprostor vizualno otvoriti, izgledati širi. Kod ovoga je bitno da na podu nema neke druge jake boje jer bi sve moglo izgledati preteško.

Mornarska priča – plavo i bijelo – bijela i plava boja vole se javno. Naime, ovo je priča s mora, plavo more s bijelim valovima, mornari u plavo – bijelim majicama. Mogućnosti kombinacije plave i bijele boje u spavaćoj sobi su beskrajne – na zidovima, na posteljini, u namještaju. Jedno je sigurno – kakvu god kombinaciju plave i bijele boje izabrali, nećete pogriješiti!

Akcent na jednom zidu – i tamne nijanse plave boje mogu se dobro ukomponirati u spavaćoj sobi. Primjerice, moguće je samo jedan zid obojati u intenzivno plavu boju, a sve će još više doći do izražaja ako imate nišu u zidu i baš nju obojite u plavu. Općenito ako zid ima neku izbočinu ili slično (primjerice dimnjak koji se ističe) dobro je upravo to obojati plavom bojom.

Miješanje plave i crvene – ovo vam možda nikada ne bi palo na pamet, ali zapravo se ove dvije boje odlično slažu. Plavu možemo i smijemo pomiješati s drugom primarnom bojom, ali stvar je u dobro odabranoj mjeri. Ako su zidovi plavi, dovoljan je detalj, primjerice noćni ormarić u crvenoj i to je sasvim dovoljno.

 

 

Plavi zastori – s plavom se može eksperimentirati i na prozorima. Naime, zastori u ovoj boji u spavaćoj sobi odlično će pristajati. Ako imate već mnogo plave u ostatku sobe, dobro je kombinirati plavo – bijele zastore, a ako je strop sobe u bijeloj boji, nećete pogriješiti ni sa sasvim plavim zastorima.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: