10/08/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Pet savjeta kako da vaš mali hodnik djeluje puno veće

Sanjate o elegantnom, dugom hodniku koji odiše posebnim štihom? Možda ne možete imati dug, ali elegantan i poseban hodnik možete. U nekoliko jednostavnih koraka uredite ulazni prostor samo za svoj gušt.

Ponekad je najbolje držati stvari jednostavnim i čistim i na pola puta ste do ostvarenja ideje. Upravo je jednostavnost bit minimalizma koji dokazano može pomladiti prostor i dati mu dašak šika i elegantne profinjenosti.

Jednobojnost

Držati se jedne boje u prostoru daje osjećaj svježine i čistoće, a daje vam slobodu dodavanja sitnih dekora iste ili druge boje. Kipovi, 3-D umjetnost i neutralne nijanse dodaju novu teksturu prostoru bez stvaranja vizualnog kaosa. Stolac, stolić ili vješalica mogu se savršeno uklopiti ukoliko poštujete pravilo neutralnosti boja i dizajna.

Kontriranje prostoru

Imate li manji hodnik, koji se nadovezuje na širi prostor, odličan je potez obojati hodnik svijetlijom bojom, a prostoru koji se nadovezuje tamnijom. Na taj način dobit ćete šik i sofisticiran prostor.

Ogledalce, ogledalce

Ogledala su odlična za ukrašavanje prostora u jednostavnom stilu. Daju prirodnu svjetlost i notu elegancije ovisno o modelu i boji kojeg odaberete. Dodajte nekoliko ili samo par većih ogledala. I to je to!

Prugice

Pruge izdužuju i šire prostor, a ukoliko su neutralne boje i uz uvjet da su zidovi uvijek čisti, postići ćete minimalstički izgled hodnika. Slike su dozvoljene ali samo jedna ili maksimalno dvije ovisno o veličini hodnika.

Dekorativno, malo i zabavno

Želite li dodati malo zabavnih detalja i razbiti monotoniju prostora, neka budu mali, zanimljivi i definitivno iskoristivi. I u ovom slučaju vrijedi manje je više, a odlično će se uklopiti nešto otkačeno, neobično i nesvakidašnje u domovima. Umjesto table s kukicama za ključeve ili tanjura na stoliću za poštu i sitnice, možete se poigrati s malim vješalicama ili policama neobičnih oblika.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: