Šarmantna drvena kuća s mnoštvom prirodnog svjetla

Ovaj osvijetljeni dom nalazi se u Los Angelesu, a obuhvaća površinu od oko 100 četvornih metara. Vlasnici Wendy i Gavin ovdje žive sa svoja dva sina i dva psa. Kuća obuhvaća i divan vrt s cvijećem, mjestom za sjedenje te prostorom za igru.

Dječja soba uređena je jednostavno, a uključuje i krevet na kat koji štedi prostor.

Izgradnja brvnara postaje sve popularnija širom sveta. Rustičan izgled i miris drveta daje kući udoban i topao osećaj boravka uz vatru pored kamina. Pošto su napravljene od punih oblica, balvana i drvenih ramova ove kuće su ekološki i energetski veoma efikasne.

Izgradnja ovih kuća od prirodnih materijala eliminiše korišćene toksičnih materijala koji se koriste za izolaciju kuća koje su veoma štetne kako za Vas tako i za okolinu.

Debela stabla obezbeđuju prirodno hladan vazduh tokom visokih letnjih temperatura, odnosno topao prijatan vazduh tokom zimskih noći. To znači manji trošak za dodatnom klimatizacijom i grejanjem.

Samim tim što je drvo energetski efikasnije, prirodna izolacija od trupaca je takođe i dobar zvučni izolator tako da obezbedjuju bolji i prijatniji san, samim tim bićete odmorniji i zdraviji. Ako cenite svoju privatnost i zdraviji način života onda su brvnare nešto što morate imati.

Pored neopisive pridone lepote i osećaja boravka u njima, ovakav tip kuća ima veću vrednost nego zidane kuće, i mogu se preprodavati po mnogo većoj ceni, upravo zbog prirodnih materijala koji se sve više primenjuju na zapadu i pridaje im se veća vrednost.

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: