Razigrana polica za knjige u dječjoj sobi

Znanstveno je dokazano da djeca koja čitaju od najranije dobi pa makar se radilo i o pregledavanju slika u slikovnicama, kasnije imaju razvijeniju maštu, lakše uče te postižu bolje ocjene u školi. Stoga je dobra ideja imati policu za knjige u dječjoj sobi još od najranijeg djetinjstva. A da bi djecu privukle knjige najbolje je da stoje na privlačnoj polici. Upravo je jedna takva polica ona u obliku drveta. Osim drveta tu su i sve one manje i veće životinjice koje možemo pronaći na svakom drvetu.

Ova polica nije namijenjena prodaji već njezine fotografije kruže internetskim bespućima kao inspiracija za sve one koji imaju spretne ruke i razmišljaju kako svojem djetetu uljepšati životni prostor. Ideja je sljedeća – šperploča se oblikuje poput drveta te se na mjesta koja su izrezana kao grane postave police. Osim toga, od istoga se materijala izrežu i životinjice kao što su ptice u gnijezdu, vjeverice, gljive, zečevi pa čak i cvjetići. Uz malo boje sve se može pretvoriti u itekako živi organizam. Kao postolje poslužit će komadi nekog tvrđeg i jačeg drveta koji će se oblikovati u korijenje, odnosno u stalak sličan onome u kakav obično zataknemo božićnu jelku.

Donja polica bit će najšira, a kako se krećemo prema vrhu drveta, police su nešto uže. Dakako, o vama ovisi koje će vam drvo poslužiti za inspiraciju, ali klasičan je izgled krošnje takav da je širi pri dnu, a uži kako raste prema vrhu. Životinjice koje se dodatno izrade mogu se pričvrstiti da fiksno stoje na drvetu ili se mogu pričvrstiti na daščicama koje će poslužiti kao držati za knjige, držači pomoću kojih će knjige čvrsto stajati na jednom mjestu.

U cijeloj konstrukciji najvažnije je postolje koje mora biti čvrsto i stabilno jer ako je polica za dječju sobu u kojoj su klinci koji su tek naučili hodati uvijek postoji bojazan da će se srušiti ukoliko nije dovoljno učvršćena, a za dodatnu sigurnost dobro je cijelu policu pričvrstiti i za zid. Sve u svemu radi se o ideji za pet koja će se većini djece veoma svidjeti i zasigurno će sa zadovoljstvom slagati svoje slikovnice i knjige na ovu policu.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: