Ovako izgleda penthaus Donalda Trampa vrijedan 100 miliona dolara (FOTO)

Smeštena na Petoj aveniji u Njujorku, na samo par blokova od Central parka, uzdiže se čuvena Trampova kula koju je novi američki predsednik izgradio 1983. godine. U njoj su smeštene ne samo Trampove poslovne prostorije, već i raskošan penthaus koji je odabrao za svoj primarni dom. Prostire se na tri poslednja sprata kule i procenjuje se da vredi vrtoglavih 100 miliona dolara.

Trampov penthaus vredan 100 miliona dolara 665

Dizajniran je da podseća na Versajsku palatu, pa ne čudi što impresionira već od ulaznih vrata, optočenih zlatom i dijamantima. Ekcentrična scena dočekuje vas u dnevnoj sobi u kojoj vlada savršena simetrija –mermerni zidovi, zasenjujući ornamenti u boji zlata, luksuzan nameštaj u stilu Luj XIV, kristalni lusteri, korintski stubovi.

Trampov penthaus vredan 100 miliona dolara (1)

Klasična umetnička dela krase prostoriju: bronzana statua Erosa i Psihe na stolu i reprodukcija barokne freske Aurora iznad belog mermernog kamina. Na njemu se nalaze i grčke vazne, opet, u savršenoj simetriji.

Dominantnu zlatno-bež paletu prekine po neka velika tropska biljka.

Trampov penthaus vredan 100 miliona dolara 3

Veliki prozori nude spektakularan pogled sa 66-og sprata kule ka Central parku i susednom Nju Džersiju.

Trpezarija Trampovih je poput ostatka stana opremljena nameštajem Luj XIV i pozlaćenim predmetima poput poslužavnika, čaša i šolja postavljenih na staklenom trpezarijskom stolu.

Trampov penthaus vredan 100 miliona dolara

Radna soba Melanije Tramp opremljena je luksuznim nameštajem, a ništa manje impresivan nije ni pogled koji se pruža iz prostorije. Iznad sofe nalazi se reprodukcija Renoarove slike “Loža”. Melanija od 2010. godine dizajnira nakit za kompaniju “QVC”, a njene kolekcije nose potpis “M”.

Trampov penthaus vredan 100 miliona dolara (5)

Raskošan enterijer Trampovog penthausa je kreirao renomirani dizajner Angelo Donghia, koji je tokom 70-ih i 80-ih dizajnirao za Ralfa Lorena, Lajzu Mineli, Dajanu Ros i druge poznate ličnosti. Enterijerista je preminuo 1985. godine, a posthumno je uvršten u hol slavnih dizajnera enterijera.

Trampov penthaus vredan 100 miliona dolara (6)

Zanimljivo je da je Trampova kula poslužila kao fiktivno središte kompanije Brusa Vejna u filmu “Uspon Mračnog viteza”.

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: