Od jedne sobe šest prostorija: Nevjerovatna transformacija stana od 40 kvadrata! (VIDEO)

Grejem Hil već izvjesno vrijeme je živio u malim prostorima – prikolici, šatoru, brodu i bio je ubijeđen da će se i drugima dopasti ta ideja, ukoliko je takav životni prostor projektovan na pravi način.

sest-soba-u-jednoj

On je želio mali prostor čija veličina ne utiče na funkcionalnost, a u kojem može da se organizuje večeru za 12 osoba… da ima mjesta za 2 gosta da prespavaju…za kancelariju, pošto često radi od kuće…i kućni bioskop sa digitalnim projektorom.

Kako bi sve to bilo izvodljivo, pokrenuo je internacionalno takmičenje arhitekata na kojem su pobijedila dva rumunska studenta.

Danas je njegov stan od 40 kvadratnih metara podjednako funkcionalan kao i stan od 100 kvadratnih metara. Kako je to moguće? Zidovi, fioke i kreveti se pomjeraju tako da stvaraju čak 6 prostorija: dnevnu sobu, trpezariju, kancelariju, prostor u kojem mogu gosti da rade, veliku spavaću i gostinsku sobu.

Ako na to dodate kuhinju i kupatilo koji se transformišu u govornicu (sa sve sjedištem, ukoliko želite privatnost) i sobu za meditaciju, dobijate ukupno 10 prostorija. Pogledajte ovaj nevjerovatni dizajn:

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: