Nije sve u novcu, već u idejama: DESET NAJLJEPŠIH DNEVNIH SOBA na Instagramu u 2018. godini

Dnevna soba je omiljeni kutak u skoro svakoj kući, a evo kako izgledaju moderne dnevne sobe koje osvajaju Instagram u 2018. godini.

dnevna-soba

U dnevnoj sobi se okupljaju članovi porodice i primaju se gosti, pa je zato pri uređenju stana uvijek posebna pažnja usmjerena na ovu prostoriju.

U 2018. godini i dalje ostaje popularno uređenje klasičnog dnevnog boravka u jednostavnim bojama sa detaljima u pastelnoj nijansi. Međutim, ako želite unikatan dnevni boravak koji odiše sasvim drugačijim stilom, lako ćete pronaći inspiraciju, jer je u svijetu uređenja enterijera takvih sve više, piše “Lepa i srećna”.

dnevna-soba (1)

dnevna-soba (2)

dnevna-soba (3)

Ugaone garniture su broj jedan što se tiče namještaja u dnevnoj sobi, a sve više postaju popularne jarke boje garnitura koje su presvučene u pliš. Nekada su u trendu bili veliki stolovi za dnevni boravak, ali u 2018. godini je zavladalo pravilo malih stolova, tolikih da na njega mogu da stanu samo dvije šoljice za kafu.

Takođe, umjesto velikih fotelja, sada preovlađuju drvene stolice sa jastučićima i taburei. Veliki efekat ima i kontrast boja, pa na primer ako je ugaona garnitura zelene boje, nećete pogrešiti ako imate tabure ljubičaste boje i taman tepih.

dnevna-soba (4)

dnevna-soba (5)

dnevna-soba (6)

Kućne biblioteke još uvijek se nisu “iselile” iz dnevnih soba, a kako namještaj postaje sve manji, detalji postaju veći. Tako da jastuci različitih boja, neobične slike i ukrasi čine svaki prostor jedinstvenim, a posebnan efekat imaju zelene sobne biljke.

I ove godine su u trendu jednostavne boje zidova u dnevnoj sobi (bijela, siva, boja pudera), ali ako želite nešto drugačije, zalijepite na zid foto tapet ili na jedan dio zida postavite dekorativni kamen ili ciglu.

dnevna-soba (7)

dnevna-soba (8)

dnevna-soba (9)

dnevna-soba (10)

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: