Namještaj za male spavaće sobe

Spavaće sobe opremljene velikim krevetom i još većim ormarom te pomoćnim namještajem san je svakoga od nas. Međutim, stvarnost je najčešće mnogo dalje od ovoga te se moramo stiskati u malim prostorijama i navečer kad idemo na spavanje i ujutro kada se dižemo iz kreveta. Male spavaonice tako su danas više pravilo nego iznimka pa treba naći načina i da se njih opremi sa stilom.

Srećom i današnji namještaj ide pod ruku s tim pa je sve lakše pronaći onaj koji savršeno odgovara malim prostorima. I ne samo da odgovara već i dodatno štedi prostor.

Kreveti na razvlačenje – ne, ne predlažemo da spavate na kaučima koji se razvlače već da kupite krevet za spavaću sobu koji se razvuče tijekom noći, a tijekom dana ‘nestane’. Kako nestane, pitate se? Ovakve tipove kreveta već ste vjerojatno vidjeli, pa makar i na filmu. Krevet je sakriven u zidu, tijekom dana izgleda kao vrata od ormara, a kada se ide spavati, jednostavno se spusti, izvuče iz zida. Ovo je odličan način za štednju prostora. Doduše, u trenucima strasti morat ćete se malo strpjeti dok ne spustite krevet, ali i to se s vremenom nauči.

Kreveti od tankog materijala – ako obožavate krevete od masivnog drveta ili napuhanog materijala koji podsjeća na otomane koje su voljeli Osmanlije, zaboravite na njih ukoliko imate malenu spavaću sobu. Radije izaberite krevet koji ima noge i stranice od tankog materijala, aluminija ili sličnog. Na ovaj se način u sobu unosi prozračnost, lakoća.

Moderni ormari – ormari su u sobama za spavanje velika stavka, što zbog prostora kojeg obično zauzimaju, što zbog važnosti jer prostora za odjeću nikada dosta. Zaboravite na stare masivne ormare, kupite one moderne od laganih materijala i u svijetlim bojama. Svijetle boje vizualno šire prostor. Dobar izbor su minimalistički ormari kakve obično koriste Azijci. Klizna vrata su ‘must have’ za ormare u mali spavaćim sobama, a dobra ideja su i vrata na kojima je ogledalo jer ono također čini prostor širim.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: