24/09/2014 | Dnevna soba,Featured | Komentari

Najnoviji trendovi uređenja dnevnog boravka

Dolazak proljeća idealno je vrijeme da malo osvježite izgled svog doma. Provjerite koji se sve trendovi aktualni u uređenju dnevnog boravka.

1. Blistava orhideja

Uklopite Pantoneovu boju 2014. godine – ‘blistavu orhideju’ (kombinaciju nijansi fuksije, ljubičaste i tamnoružičaste). U malim ili velikim dozama, ova nijansa ljubičaste lijepa je sama po sebi i podići će svaki prostor.

2. Zelenilo

Kućni dekor ove godine vrti se oko biljaka. Ubacite malo zelenila u vaš prostor. Nije bitno što, samo neka se zeleni.

3. Skandinavski stil

Neka bude bijelo i jednostavno. Skandinavski stil trenutno je vrlo popularan, većinom zbog svoje sofisticiranosti i jednostavnosti. Bijeli zidovi i podovi, malo pomno biranog namještaja, uz mali dodatak boje.

4. Tirkizna u detaljima

Ne samo da je ta boja sama po sebi jako vesela, nego je i estetski svestrana. Možete je kombinirati s gotovo varijantama, kojima će donijeti svježinu.

5. Mekani tepih

Ovogodišnji trend podrazumijeva stvaranje ugođaja koji će i gostima biti ugodan. Topli, druželjubiv prostor. Flokati sagovi (ili slični stilovi) dobar su korak u tom smjeru.

6. Jarke boje

Većina nas uglavnom se odlučuje za sofe neutralnih boja, jer racionaliziramo na način da se one slažu uz sve. No ove godine ostavite upečatljiv trag. Izaberite sofu jarkih boja i učinite je zvijezdom prostora.

7. Sakrijte stvari

Rijetki sretnici imaju prostrane dnevne boravke. Zato je ovogodišnji trend pronaći kreativne načine pohrane stvari. Potražite lijepe košare, kutije ili police koje se mogu uklopiti u interijer i stvoriti domaći ugođaj.

8. Klasične varijante

Svi znamo da su crno-bijele kombinacije klasika. Ali, da bi prostor bio moderan i svjež, neka kombinacija bude odvažna. Primjerice, crni zidovi i upečatljive pruge na namještaju odličan su način da počnete.

9. Prilagodite ga životnom stilu

Radite od doma? Ne želite cijeli dan biti odvojeni od ostatka obitelji? Uredite kućni ured u nekom kutku dnevne sobe. Realnost uređenja ove godine je da mora biti prilagođen stvarnom životu.

Činite više ono što vas veseli. Postavite znak na zidu koji je drzak, odvažan, smiješan. Tako bi trebalo biti uređene u svakoj sobi. Svatko je jedinstven, pa neka vaš način uređenja to i poruči ostatku svijeta (odnosno, barem gostima).

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: