Najljepši stan u srcu Pariza: evo kako se kombinuju boje u modernom enterijeru (FOTO)

Zavirite u nevjerovatno, moderno potkrovlje u srcu Pariza! Drvene grede ovom stambenom prostoru daju poseban šarm… Kombinacija jednostavnosti i igre svjetla će vas zadiviti!

potkrovlje-pariz (1)

Inspirativan i zanimljiv stan koji se nalazi u Parizu, “Le Loft des Innocents” redizajnirao je Fredrerik Flankart nakon što je bio djelimično bio uništen u požaru.

Dizajneru je bio pravi izazov da uredi ovakav prostor i osmisli potpuno novi enterijer…

Naime, klijent je hteo nešto drugačije, pomalo ambiciozno i kreativno, kako bi se u potpunosti promijenio njegov dotadašnji životni prostor.

potkrovlje-pariz (17)

Dizajner je tako osmislio prostor koji je ugodan za boravak danju, a noću se vrlo lako može pretvoriti u pravo malo carstvo za uživanje!

On je napravio odličnu kombinaciju crvene, sive i uvek šarmantnog drveta. Drvene grede daju poseban šarm ovom interijeru koji je kombinacija kompleksnosti, jednostavnosti i igre svjetla.

Trpezarija je moderna i naizgled vrlo jednostavna, jer nju sem stola i četiri stolice zapravo ništa više ne čini. Od kuhinje je dijeli pult, odnosno šank, toliko otvoren da svjetla ima napretek! Iz moderne dnevne sobe izlazi se na terasu sa koje se pogled prostire na grad. Ona je opremljena malim setom za sjedenje, te je i prijatna za ispijanje prve jutarnje kafe i zanimljive večernje razgovore.

potkrovlje-pariz (12)

Osim velikog francuskog ležaja pod prozorom spavaće sobe nalazi se i mali radni kutak, vrlo moderan i moćan.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: