09/07/2015 | Featured,Ostalo | Komentari

Kreativni načini kako da izložite najdraže fotografije u vašem domu

Vaše najdraže fotografije ne morate držati u fotoalbumima ili u telefonima. Izložene u vašem stanu, fotografije vaš dom čine toplijim i daju mu dozu ličnog.

Zasigurno i sami imate veliku zalihu vama dragih, starih fotografija koje stoje skrivene u fotoalbumima ili kutijama – to ne mora biti tako – stare fotografije izvadite ih na svjetlo dana, a one iz telefona na izradu, te ih izložite u svom domu.

Ništa ne daje osobnost i šarm prostoru kao lijepo uokvirene fotografije, slažu se dizajneri interijera. Prvi korak je odabrati one fotografije koje vam se najviše sviđaju, a zatim pronaći najbolji kutak u stanu gdje ćete ih izložiti. Potrebno je izbjeći zidove koji su na izravnom udaru sunčevih zraka jer zbog njih slike počinju blijedjeti. Ako su vam svi zidovi obasjani suncem, nabavite u prodavaonici okvira staklo koje filtrira UV zrake. Oboružajte se potrebnim alatom – libelom, metrom, čekićem, čavlima i olovkom.
Jedan od originalnih načina kako ukrasiti zid je napraviti obiteljsko stablo. Crno-bijele fotografije najdražeg djeda i bake, pa čak i pradjeda i prabake, odnesite u fotostudio gdje će vam ih povećati.

Podloga slike u boji, a okvir ne

Kutak u dječjoj sobi uvijek možete ukrasiti obiteljskim fotografijama. Također, poigrajte se pa dva zida različito obojite. Ovisno o boji zida, izaberite nijansu podloge na kojoj je fotografija. Ako je podloga u boji, najbolje je da okviri budu bijeli ili crni.

Drvo sa slikama neka bude vrpca

Fotografije u funkciji slika možete izložiti na mnoštvo načina, a jedan od njih je stilizirani viseći niz. Neka okviri fotografija budu neutralni jer drvena konstrukcija privlači dovoljno pozornosti. Drvo na koje ćete objesiti sliku neka bude u obliku vrpci.

Pozlaćeni retrookviri slažu se u nizu

Odličan izbor za fotografije su i pozlaćeni retrookviri. S obzirom na to da su raskošni, najbolje je da budu precizno i uredno razmješteni. Sliku koja ide u sredinu stavite prvu. Zatim od nje izmjerite razmak koji želite da bude između nje i ostatka slika. Razmještaj ne treba biti precizan, ali kaos će izgledati nezgrapno.

Fotografije koje su samo naslonjene

Uokvirene fotografije obitelji i prijatelja koje su samo naslonjene na police idealno su rješenje ako često preuređujete dom. Tako nema opasnosti od rupa u zidovima i možete ih premještati gdje god želite. Dodatni šarm dat će i različite figure, stakleni predmeti, knjige ili pokoja biljka. Samo pustite mašti na volju.

Pogledajte neka od ovih kreativnih rješenja.

Izvor: www.klix.ba

Ocijenite fotografiju i dodajte Vaš komentar

Ocijenite fotografiju od 1 do 10 ....

* Ocjene se ažuriraju svaka 24 sata!

Komentari: