Oterajte komarce pomoću eteričnih ulja! Zamka za komarce koja deluje.

Osim već gotovih sredstava iz apoteke, kao zaštita od komaraca poslužiće vam neka prirodna sredstva, a najpre eterična ulja. Tu spadaju ulje citronele, limunskog eukaliptusa, ruzmarina, ricinusa, cimeta, karanfilića, lavande. Budući da većini ljudi ti mirisi ne smetaju, stavite na kožu ili odeću par kapljica nekog od tih ulja svakog dana, kako prenosi uspesnazena.com.

Još je delotvornija smesa ovih ulja i maslinovog ulja, s kojom takođe možete namazati kožu da se osigurate protiv komaraca. A, ako želite da komarce držite podalje od svoje kuće ili stana, onda ulje nakapajte na gazu i ostavite da stoji pored otvorenog prozora.

Ulje limunskog eukaliptusa, dokazano je, pruža najefikasniju zaštitu, ali treba znati da u većim količinama može da bude opasno i da se, stoga, preporučuje da ga ne koriste deca mlađa od tri godine. Sredstvo na bazi ovog ulja možete da napravite tako što ćete ulje limuna eukaliptusa pomešati sa suncokretovim uljem, u razmeri 1:10 i time premazati kožu.

Ili, napravite sredstvo od 20 kapi ulja eukaliptusa, 20 kapi kedrovog ulja, 10 kapi ulja geranijuma i 60 ml ulja jojobe. Sve dobro promešajte i pustite da odstoji oko sat vremena, pa nanesite na kožu, vodeći računa o tome da ne dospe u oči. Ovaj preparat će držati komarce na velikoj udaljenosti i to oko tri sata.

Kada je reč o biljkama koje štite od komaraca, tu spadaju vanila, lavanda, majčina dušica… Cvetovima lavande istrljajte vrat, zglobove, deo iza ušiju i kolena. Na ista mesta nanosi se i ekstrakt ili esencijalno ulje vanile. Komarci ne podnose ni miris bosiljka. Zasadite ga na terasi ili u bašti.

Efikasno a verovatno najjeftine sredstvo protiv komaraca je jabukovo sirće. Namažite njima isturene delove kože ili ga popijte razblaženo sa vodom.

Možete napraviti i zamku za komarce:

Izvor: uspesnazena.com

Vaš komentar na članak: