Kako što bolje iskoristiti prostor u malom stanu [s tlocrtima]

Ovaj projekt preuređenja stana od 49 četvornih metara, koji se nalazi u portugalskom gradu Portu, projektirao je URBAstudios 2016. godine.

Uređenje malog prostora (1)

Glavni cilj bio je što bolje iskoristiti raspoloživi prostor tavana s prilično visokim stropom, jer se stan nalazio u prizemlju zgrade u staroj gradskoj jezgri, s neiskorištenim potkrovljem.

Na ulazu je smještena mala kuhinja, okupana nježno zelenom bojom, s radnom pločom od bijelog mramora i policama za slaganje posuđa, tanjura i ostalih kuhinjskih alata.

Uređenje malog prostora (2)

Ista zelena boja ponovno se provlači u spavaćoj sobi, gdje prostoru daje osjećaj prostranosti i topline.

Uređenje malog prostora (5)

Podovi su obloženi poliranim drvom, s bijelim zidovima kako bi svjetlo došlo do izražaja. Rezultat je, uz genijalnost i originalnost dekora, odlično iskorišten mali prostor, kao ugodno mjesto za život.

Uređenje malog prostora (3)

Da bi najučinkovitije iskoristili prostor, iznad kuhinje, kupaonice i male spavaće sobe smješteno je “potkrovlje”. Koristeći ljestve dolazimo do gornjeg dijela, gdje je smještena dodatna spavaća soba, čime su u malom stanu od 49 četvornih metara smještene dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinja, blagovaonica i kupaonica.

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: