Ideje za kutije za igračke

Kod svih koji imaju malu djecu pravu glavobolju predstavlja sklanjanje i čuvanje igračaka. Danas postoje različita rješenja za skladištenje igračaka a ovo su samo neka od njih.

Ove police su idealne za sobu za djevojčicu. Jednostavne bijele police sa klinovima ispod za koje se mogu zakačiti torbe, nakit, itd. Na police se mogu staviti kutije u kojima se mogu čuvati igračke.

Uvijek možete posegnuti za klasičnim rješenjem u vidu rafe ili vitrine. U nju možete složiti dječije knjige i slikovnice ili staviti pletene korpe u koje se mogu ostavljate igračke.

U svijetu odraslih može se pronaći inspiracija za ovakve kutije za igračke. U pravu ste riječ je o ostavi za alat. Međutim, ove kutije za igračke više odgovaraju sobama za male princeze nego radionicama.

Za malu djecu praktične su platnene torbe za igračke, bez oštrih ivica i mogućnosti da se dijete povrijedi. Ova torba sa motivom olovnog vojnika je idealna za sobu za dječake.

U malim prostorima potrebno je iskoristiti sav dostupan i slobodan prostor. Sklonite ove plastične kutije za igračke ispod komode, krevet, stola…

U malim stanovima nikad dovoljno mjesta za ostavljanje stvari pa i igračaka. Ovakav kafe stolić sa ladicom na izvlačenje neka bude mjesto u koji ćete na brzinu prije dolaska gostiju skloniti igrač.

Vremenom dijete sve više dobija igračaka koje se negdje moraju skloniti. Odlično rješenje su kutije koje se mogu slagati jedna na drugu. Kutije mogu biti u različitim bojama ili sa natpisom u kojoj se šta nalzi, npr. kockice, slikovnice, autići i sl.

Izvor: nekretninebl.com

Vaš komentar na članak: