14/07/2015 | Dnevna soba,Featured | Komentari

12 Predivnih prostorija iz italijanskih domova

Kada govorimo o ovim predivnim prostorijama, popularna italijanska fraza „La Dolce Vita“ čak i ne počinje da ih opisuje. U ovom članku vidjećete 12 prostorija sa stilom kakav dolikuje zemlji u kojoj se nalaze. Uživajte!

1. Trpezarija kuće u Umbriji

U trpezariji kuće u Umbriji, dekorisanoj od strane Eric-a Egan-a, „Claude Lalanne“ luster visi iznad trpezarijskog stola sa bazom u stilu sedamdesetih kompanije „Mastercraft“ i po nardužbi rađenom pločom urađenom u tehnici faux-bois (lažno drvo) od strane umjetnika iz Firence, Diego-a Granato-a. Stolica u stilu četrdesetih je „Pierre Lotier“, fotografija iznad kamina je od Jin-a Jiangbo-a, teleskop je proizvod kompanije „Restoration Hardware“, a tepih, također rađen po narudžbi, je kompanije „Luke Irwin“.

2. Trpezarija u stanu modnog dizajnera iz Milana

Set italijanskih stolica u duhu šezdesetih okružuje „Saarinen“ sto od „Knoll-a“ u trpezariji stana u Milanu, koji pripada modnom dizajneru Alessandro-u Dell’Acqua-i. Stan je redizajnirao arhitekta Hannes Peer.

3. Krovna terasa modnog fotografa, u zgradi na periferiji Milana

U zgradi na periferiji Milana, modni fotograf Giampaolo Sgura izradio je elegantnu krovnu terasu koja je savršena usputna stanica, i mirno utočište između njegovih mnogobrojnih putovanja širom svijeta. Klupe na terasi kao i sjenik je dizajnirao Ilias Lefas, plastična stolica je od Gae Aulenti, a otomani od IKEA-e.

4. Soba za doručkovanje, kuće u Rimu

U sobi za doručkovanje, kuće u Rimu dizajnerke Alessandra-e Branca-e, stolice na rasklapanje od „Ilaria Miani“, sa jastucima u „Boussac“ šari, okružuje „Thonet bentwood“ sto. Slike mrtve prirode su djelo dizajnerkine majke.

5. Dnevni boravak na otvorenom u blizini Sicilije

Na udaljenom vulkanskom ostrvu, južno od Sicilije, poznati italijanski arhitekta, Flavio Albanese, stvorio je svoj lični raj. Dnevni boravak na otvorenom je opremljen namještajem „Paola Lenti“, kojeg od sunca štiti lanena tenda iz Kurdistana.

6. Trpezarija apartmana na Siciliji

U trpezariji apartmana na Siciliji, fotelje sa lokalnog buvljaka okružuju Saarinen sto. Poseban komad namještaja koji krasi ovu prostoriju je napuljska konzola sa ogledalom koja datira iz 1850. godine.

7. Dnevni boravak italijanske palate iz 16. vijeka

U italijanskoj palati iz 16. vijeka Antonello Radi je ukrasio dnevni boravak i antiknu česterfild sofu sa jastucima napravljenim od tkanina koje je sakupio na svojim putovanjima od Švedske do Maroka. Marokanska tacna služi kao koktel sto, otoman je persijski, a podni jastuci su napravljeni od umbrijske tkanine i mongolskog krzna.

8. Biblioteka Churburg dvorca

Biblioteka Churburg dvorca. Izgrađena je u 13. vijeku u današnjoj sjevernoj Italiji. Police za knjige su porodično naslijeđe Hans-a Graf-a Trapp-a, ujaka današnjeg vlasnika dvorca, Johannes-a.

9. Soba za goste, stana u Milanu

Vlasnik stana u Milana je modni pisac J.J.Martin. Crteži iz 19. vijeka vise iznad po narudžbi rađene sofe, koja krasi sobu za goste. Zid je tapaciran ventidž tkaninom „Stig Lindberg“.

10. Dnevna soba stana u Rimu

U dnevnoj sobi stana u Rimu, sofe su „Jasper Morrison“, podna lampa je „Arne Jacobsen“, a stolica koja je u prvom planu je od „Vitra-e“.

11. Trpezarija rimske palate

Pozlaćeno italijansko ogledalo iz 18. vijeka zauzima centralno mjesto u trpezariji rimske palate. Sto je napravljen od hrastovine i bronze, a stolice su presvučene egipatskim platnom.

12. Dnevna soba jedne od najčuvenijih palata Rima

Italijanski guru za odnose sa javnošću, Roberto Begnini, boravi u jednoj od najčuvenijih palata Rima. U njegovoj dnevnoj sobi, par fotelja dolazi iz Teatra Svetog Karla u Napuju. Crvena kožna stolica je iz tridesetih godina prošlog vijeka. Sofa je prekrivena tunižanskim pamučnim ćebetom. Police su rađene po narudžbi, dok je antički tepih iranski.

Izvor: www.nekretninebl.com

Vaš komentar na članak: